Hotspot De Harmonie RotterdamAugustus is alweer in zicht en voor we het weten is de zomer voorbij. Daarom is het de hoogste tijd dat we nog even gaan genieten van wat zonnestralen bij fijne hotspots mét binnentuin. Bij dezen vijf tuinen waar wij erg blij van worden.

Bio Bodega (Proveniersstraat 36A)
In de Provenierswijk, vlak achter het Centraal station, vind je één van mijn persoonlijke favorieten: Bio Bodega. Bij deze lunchroom (met biologische minisupermarktje) kun je zowel maaltijden to go halen, als aanschuiven aan één van de kleine tafeltjes. Op moment van schrijven zijn ze nog een beetje bezig met een verbouwing, om wat meer zitplek te creëren. En dat óók in de binnentuin. Een intiem, knus tuintje, waar je heerlijk kan genieten van een zelfbereide maaltijd, van enkel biologische ingrediënten (uit de omgeving). Lekker en gezond eten in het gezelschap van vrienden of familie, een fijn muziekje op de achtergrond en misschien een flesje goede wijn op tafel, daar draait het hier om! En ach, het is gezond.. dus houd je vooral niet in!

Buiten (Nieuwe Binnenweg 100)
Voor de combinatie van een lunchroom, traiteur, delicatessenwinkel en mini bio-supermarkt moet je bij Buiten deli & lunch op de Nieuwe Binnenweg zijn! Ga hier zeker eens heen voor een gezonde en biologische lunch, met veel producten van Rotterdamse komaf, die je zowel mee kan nemen als direct daar opeten. Kies je voor het tweede? Dan kan je binnen plaatsnemen óf het echte buitengevoel ervaren. Ze hebben namelijk een zeer fijne binnentuin. Neem plaats op dit idyllische plekje, omringd door bloeiende planten en fluitende vogeltjes, en vergeet even dat je je middenin de stad bevindt.

Hotspot met binnentuin Buiten Rotterdam

Ballroom (Witte de Withstraat 88B)
Even de rust opzoeken in de bruisende Witte de Withstraat? Dat kan bij Ballroom. Het interieur is to die for (de geometrische figuren uit het logo komen veelvoudig terug) en ze hebben voor én achter een heerlijk terras. En vooral het terras achter is er één die je niet over mag slaan. Deze binnentuin, met zwart-wit geblokte vloer, is omringd door een heleboel groen en wanneer de zon ondergaat maakt de fijne verlichting het geheel helemaal af. Neem er dus zeker eens plaats en bestel één van de vijf soorten gehaktballen (er is één vega optie), of kies voor een andere snelle hap. Naast de meatballs zijn ze ook gespecialiseerd in gin en is er keuze uit meer dan vijftig soorten. Alleen maar genieten dus!

Hotspot Ballroom Rotterdam

Credits: Ballroom

Coffeelicious (Nieuwe Binnenweg 174)
De Nieuwe Binnenweg barst van de fijne hotspots, dus naast Buiten moet je ook zeker eens naar Coffeelicious. Vanaf de straatkant valt het niet zo op, maar deze relatief nieuwe koffiebar bevindt zich in een prachtig pand mét prettige (en ruime!) achtertuin. Dus schijnt de zon en kan je de overheerlijke geur van versgebakken taart en brood niet weerstaan? Zoek daar dan zeker een tafeltje uit. Word er lekker wakker met een ontbijtje, geniet er in stilte van een lunch of ga erheen voor een high tea (hello Red Velvet Cake!).

Hotspot met binnentuin Coffeelicious Rotterdam

De Harmonie (Westersingel 95)
Liever lunchen of dineren op een wat hoger culinair niveau? Dan is De Harmonie zeker een goede optie. In dit restaurant is er veel oog voor detail en dat je zie overal in terug: zowel in de gerechten als in het interieur. De natuur is één van de dingen die hierin een grote rol speelt. En om helemaal in die sfeer te blijven, hebben ze ook een prachtige tuin waar je in een oase van rust kan genieten van je maaltijd. En wat deze binnentuin onderscheidt van de rest: ze hebben ook een moestuintje waar ze hun eigen ingrediënten verbouwen! Pluspuntje.

Deel bericht
Geschreven door