5x de lekkerste oliebollen

Oliebollen Rotterdam Hollandse GebakkraamZe mogen in je Oud en Nieuw-belevenis eigenlijk niet ontbreken: de oliebollen. Als je pech hebt gooit de ‘bolle(n)bakker’ bij jou in de buurt klakkeloos wat beslag in de frituur, terwijl er ook kramen zijn waar er een ware kunst van wordt gemaakt. De HTSPT-redactie sprong op de fiets voor een rondje langs de oliebollenkramen en zette de lekkerste voor je op een rijtje!

Hollandse Gebakkraam
We beginnen op het Eendrachtsplein, lekker in het centrum. De Hollandse Gebakkraam is te vinden naast onze favoriete kabouter: kabouter Buttplug. Een smakelijke bol (je betaalt er een euro voor), een hele vriendelijke bakker en een gezellige locatie. Wat willen we nog meer? 

Oliebollen Rotterdam Van Griensven

Oliebollenkraam Van Griensven
Op de Bergse Dorpsstraat in Hillegersberg (ja, je moet er iets voor over hebben) vind je wat ons betreft de lekkerste bollen van Rotterdam! Zoet, warm, knapperig en lekker. Mogen we nog een bol, en eh.. nog één? Ook hier betaal je er een euro’tje voor.

Oliebollen Rotterdam IJssalon

De IJssalon (West-Kruiskade) 
Oliebollen bij een ijssalon? Ach, waarom ook niet! Natuurlijk zijn wij de beroerdste niet en namen we er ook gewoon een lekker horentje met twee bolletjes ijs bij. De oliebol (à 95 cent) vonden we niet de allerbeste (een beetje droog), maar in combinatie met het ijsje én de locatie zijn we toch dik tevree.

Oliebollen Rotterdam Familie Smit

Rotterdamse Oliebollenkraam van de Familie Smit
De Familie Smit scoorde vorig jaar hoog in de AD-oliebollentest en dat vinden wij niet gek. Deze bakkers stoppen niet alleen krenten in hun één-Euro-kostende-bollen, maar ook liefde. Extra punten voor de vriendelijke oliebollenbakkers dus. Oh ja, je vindt ze in Zuid op de Beijerlandselaan. Direct naast de tramhalte!

Oliebollen Rotterdam Richard VisserGebakkraam Richard Visser
En last but not least: Richard Visser, de oliebollenbaas van Rotterdam. Deze man weet hoe je de klassieker moet bakken en voor zijn bollen kom je dan ook zeker terug. Zelfs onze Kirsten, anti-oliebol, waagde zich aan één van zijn baksels. De kraam vind je tegenover tramhalte Vierambachtsstraat, wat best handig is als je lange RET-minuten voor de boeg hebt.

Eet smakelijk! 

 

Deel bericht
Geschreven door