5X Deliplein Rotterdam
Het Deliplein op Katendrecht kent een ruige zeemansgeschiedenis, maar inmiddels is het uitgegroeid tot hét culinaire walhalla van Rotterdam-Zuid. Tijd voor een lijstje met daarin, in willekeurige volgorde, vijf hotspots die de diversiteit van het Deliplein presenteren!

Lilith Coffee (Delistraat 24B)
Ben je niet echt een ochtendmens maar is het ontbijt wél je favoriete maaltje van de dag? Dan ben je bij Lilith aan het juiste adres, hier kun je namelijk de hele dag ontbijten. Veel Rotterdammers doen dit dan ook, zodoende opende Lilith Coffee in december een tweede locatie op het Deliplein. Of je hier nu je dag begint of eindigt, zo’n stapel fluffy banana pancakes of een gezonde açaí bowl gaat er altijd wel in!  
Hotspot Lilith Coffee Rotterdam

De Matroos en het Meisje (Delistraat 52)
Laat jij je graag verrassen? Schuif dan eens aan tafel bij De Matroos en het Meisje. Hier eet je namelijk wat de pot schaft! De kok werkt met producten uit het seizoen, dus je weet zeker dat het eten op je bordje hartstikke vers is. Het Delfts blauw op de muur en de tekeningen van oude vrachtschepen geven het restaurant een typisch Hollands tintje dat heel goed past bij het historische scheepvaartkarakter van Katendrecht! 
De Matroos en het Meisje | 5x Deliplein

Ceviche y Maas (Delistraat 2)
Bij dit Peruaanse restaurant ben je aan het juiste adres voor, je raadt het al: ceviche! Dit visgerecht is hét nationale gerecht van Peru. Bestel bij het eten zeker ook eens een pisco sour, één van de favoriete cocktails van onze redacteur Rens, die dit drankje al eens mocht proberen bij Ceviche y Maas. Niet alleen het eten maar ook de inrichting van het restaurant zorgt er voor – mede dankzij de blauwwitte tegeltjes – dat je je echt even een momentje in Zuid-Amerika waant!
Hotspot Rotterdam | Ceviche y Maas Hotspot Rotterdam | Ceviche y Maas

De Zeeuwse Meisjes (Sumatraweg 13)
Dit gezellige winkelcafé is opgericht door twee Zeeuwse meiden die hun geluk beproeven op de Rotterdamse Kaap. In het winkeltje vind je vintage en design en veel producten van jonge ondernemers, die hier de kans krijgen om hun merk aan het publiek te presenteren.  Boven het winkeltje kun je rustig je Latte XL drinken met een lekker zoete Zeeuwse bolus erbij! 
Hotspot De Zeeuwse Meisjes | 5x Deliplein

Deli Bird (Delistraat 44A & 46C)
Ook liefhebbers van de authentieke Thaise keuken kunnen hun hart ophalen op het Deliplein, namelijk bij Deli Bird, waar het echte Thailand naar Rotterdam wordt gehaald door elementen uit het alledaagse Thaise leven hier een plekje te geven. Met een overvloed aan verschillende soorten ingrediënten en specerijen wordt een enorm scala aan Oosterse smaaksensaties gecreëerd. Geniet van smakelijke noedelgerechten, milde kokoscurry’s en pittige wokgerechten. Ook erg fijn: take away is ook mogelijk! 

Hotspot Rotterdam Deli Bird Katendrecht

Deel bericht
Geschreven door