5x Lloydkwartier

Het Lloydkwartier ademt een echte Rotterdamse havensfeer. In deze wijk in Delfshaven vind je talloze opgeknapte pakhuizen én een prachtig uitzicht over de Maas. Dit oude havengebied zit vol met creatieve bedrijven en leuke horecatentjes. Van deze laatste categorie hebben wij er vijf voor je op een rijtje gezet.

STROOM Rotterdam (Lloydstraat 1)
Wanneer je het Lloydkwartier binnenkomt, is STROOM Rotterdam niet te missen. Deze hotspot is gevestigd in een oude energiefabriek en heeft een hippe en trendy uitstraling, die perfect past in dit voormalige havengebied. STROOM is een echte alleskunner: hotel, restaurant, bar, bakkerij, versmarkt en espressobar in één. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, organiseert STROOM ook geregeld leuke workshops en evenementen zoals yogasessies op het dakterras en luie zondagse ontbijtjes onder het genot van een lekker muziekje. Nieuwsgierig geworden? Ga dan als de wiedeweerga langs voor deze unieke beleving!

5x Lloydkwartier

Café Verhip (St. Jobsweg 21)
Als je in het historische Lloydkwartier bent, moet je zeker langs het evenzo historische café Verhip. Het leuke gebouwtje waarin het café is gevestigd, staat hier namelijk al sinds 1928! Café Verhip is een gezellige bruine kroeg met een ongedwongen sfeer. Er zijn vaak live optredens in het café en elke laatste dinsdag van de maand is er een pubquiz. Ook kun je bij Verhip terecht voor een lekker hapje eten. Hop, dus snel langs!

5x Lloydkwartier

Berry’s (Kratonkade 5A)
Bij Berry’s ben je aan het goede adres voor heerlijke broodjes, verse sapjes en koffie. De kleurrijke inrichting van de lunchroom maakt je meteen vrolijk. Nóg vrolijker word je als je bij Berry’s langsgaat tijdens een Sunday Chill Session. Tijdens zo’n sessie kun je genieten van livemuziek op de loungebanken van Berry met uitzicht op de Maas en een heerlijk sapje in de hand. Dat is nog eens chill!

5x Lloydkwartier

BliK (Loods Celebes 101)
Deze blikvanger is sinds februari dit jaar geopend en zit op een waanzinnige locatie. Het restaurant is gevestigd in een oude zeecontainer en heeft een prachtig uitzicht op de Maas. In de keuken werken ze uitsluitend met seizoensgebonden producten. Bij BliK kun je terecht voor een diner, lunch, borrel of lekker stukje taart. Het interieur ziet er piekfijn uit en de eigenaar is erin geslaagd de zeecontainer een warme uitstraling te geven. Op het terras is het een oase van rust en waan je jezelf even in een subtropisch oord. Ik raad iedereen aan deze hotspot met eigen ogen te aanschouwen!

5x Lloydkwartier

Sushi Haven (Sint Jobskade 140)
Sushi Haven is een wat onbekender sushi-restaurant, maar dat is geheel onterecht! Net als bij andere sushi-restaurants is het motto hier all-you-can-eat. Groot verschil is echter dat het bij Sushi Haven geen eetwedstrijd is. Hier kun je zonder tijdsdruk je sushi oppeuzelen en heb je veel meer privacy. Dat is fijn! Sushi Haven heeft daarnaast ook aan de kleintjes gedacht, zij kunnen zich namelijk vermaken in een grote speelhoek.

Hotspot Sushi Haven Rotterdam

Facebook Sushi Haven

Deel bericht
Geschreven door