HTSPT Rotterdam, HTSPT, Hotspot, Rotterdam, Markthal, BasQ Kitchen, De Ijssalon, Fresh Food Friends, Noodlesoup & Baguette, Wah Nam HongWe schreven al eerder over onze favoriete hotspots in de Markthal, maar met zoveel (nieuw) aanbod kon een tweede artikel niet lang uitblijven. Hoewel de Markthal niet vaak op mijn go-to lijstje staat, zijn er een aantal hotspots die ik niet zou kunnen missen. Want zeg nou zelf, wat is Rotterdam nou zonder ‘mart’?! 

Wah Nam Hong – Unit 108
Of je nou zelf de sterren van de Aziatische hemel wil koken of dat lekker voor je wil laten doen, bij Wah Nam Hong ben je op het juiste adres. Bij binnenkomst in de Aziatische supermarkt kijk je je ogen uit. Van noodles en gigantische zakken rijst tot onbekende drankjes en kruiden, alles is er te vinden. Loop met de trap naar boven naar het non-food gedeelte waar je allerhande (wok)pannen, messen en kommetjes vindt om je gerechten mee te bereiden of in op te dienen. Onder het mom van ‘save the best for last’ is er ook een restaurant waar je kunt genieten van heerlijke soepen, noodles en curries.

BasQ Kitchen – Unit 73 t/m 75 
Spaans Baskenland herbergt vele restaurants met Michelin sterren. Gelukkig vinden we in onze eigen Markthal BasQ Kitchen, waar we uitgebreid kennis kunnen maken met de gerenommeerde Baskische keuken. Neem plaats in het sfeervolle restaurant en laat je overdonderen door de verassende pintxos (geen tapas!). Het volledige verslag over BasQ Kitchen is hier te lezen. 

HTSPT Rotterdam, HTSPT, Hotspot, Rotterdam, Markthal, BasQ Kitchen, De Ijssalon, Fresh Food Friends, Noodlesoup & Baguette, Wah Nam Hong

Noodlesoup & Baguette – Unit 33
Nog meer Aziatisch lekkers vind je bij Noodlesoup & Baguette. De liefhebbers kunnen het waarschijnlijk al raden; hier kan je genieten van overheerlijke Vietnamese specialiteiten. Met name Pho (noodlesoep) en Bahn Mi (baguette) zijn goed vertegenwoordigd op het menu. Het eenvoudige menu doet niet onder voor de smaak, alle producten zijn vers en dat proef je. Met name op een druilerige dag is dit een grote favoriet, waan je even in Vietnam met een bowl dampende Pho voor je neus!

HTSPT Rotterdam, HTSPT, Hotspot, Rotterdam, Markthal, BasQ Kitchen, De Ijssalon, Fresh Food Friends, Noodlesoup & Baguette, Wah Nam HongFresh Food Friends – Unit 9
Het echte ‘marktgevoel’ vind je bij Fresh Food Friends. Maar FFF is niet zomaar een marktkraam, bij deze kraam in de Markthal vind je versspecialiteiten van onder andere Schmidt Zeevis en Treuren Wild en Gevogelte. Neem plaats op het terras voor verrassende gerechten, geheel samengesteld met ingrediënten uit de kraam. FFF Traiteur en Holland Catering verzorgen samen ook heerlijke maaltjes om mee naar huis te nemen. Kalfswang met pastinaak of mosselen met rozemarijn, anyone?

HTSPT Rotterdam, HTSPT, Hotspot, Rotterdam, Markthal, BasQ Kitchen, De Ijssalon, Fresh Food Friends, Noodlesoup & Baguette, Wah Nam Hong

De IJssalon – Unit 53
Met in totaal vier vestigingen in de Maasstad is het geen wonder dat De IJssalon ook te vinden is in de Markthal en rouwig zijn we er totaal niet om. Dat De IJssalon door velen wordt gezien als de beste van de stad is geen verrassing. Het ijs is puur en ambachtelijk en wordt gemaakt van de meest verse producten, als fruit(sap) en natuurlijk room en melk. Wie langsloopt zonder een ijsje te halen is een dief van zijn eigen smaakpapillen. 

HTSPT Rotterdam, HTSPT, Hotspot, Rotterdam, Markthal, BasQ Kitchen, De Ijssalon, Fresh Food Friends, Noodlesoup & Baguette, Wah Nam Hong

Deel bericht
Geschreven door