ThomsDe Meent is één van Rotterdams meest populaire straten. En niet voor niets, want naast een aantal mooie kledingwinkels bevinden zich in deze straat ook vele hotspots waar je heerlijk kunt eten en drinken. Wij selecteerden er vijf voor jou!

1nul8 (Meent 108)
Een restaurant, café en wijnbar: 1nul8 is het allemaal. Deze hotspot heeft een uitgebreide wijnkaart voor de liefhebber. Kun je niet kiezen? Vraag de bartenders naar de favorieten! Een leuke variatie op de high tea is de high wine, waarbij een mix van hartig belegde broodjes worden geserveerd met bijpassende wijntjes en bubbels. 1nul8 biedt diverse high wine arrangementen in verschillende prijsklassen.
1nul8Dudok (Meent 88)
Dudok staat vooral bekend vanwege de signature appeltaart uit de Dudok Patisserie, maar bij deze stadsbrasserie kun je nog veel meer lekkers bestellen. Dudok heeft meerdere vestigingen verspreid over heel Nederland, maar het is allemaal begonnen in Rotterdam. Dudok vestigde zich hier al in 1991! Het hoge plafond en de grote ramen geven de brasserie een open karakter. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kun je bij Dudok aanschuiven voor ontbijt, lunch, diner, high tea én voor de borrel!
DudokThoms (Meent 129 – 131)
Loop je op zaterdag door de Meent, dan kun je Thoms onmogelijk missen. Het terras zit namelijk bomvol. En terecht, want Thoms is een prachtige zaak: de look & feel is helemaal van deze tijd. Thoms heeft een industriële uitstraling, met hier een daar gezellige hoekjes – met fijne banken – die je een beetje dat huiskamergevoel geven. Thoms is onderverdeeld in een restaurantgedeelte en underground bar. De underground bar bevind zich, zoals de naam al zegt, beneden. Benieuwd naar wat je zoal kunt eten en drinken bij Thoms? We schreven er al eens over in dit artikel!
ThomsVlaamsch Broodhuys (Meent 8A)
Ben je op zoek naar een fijne hotspot, loop dan zeker even de hele straat door. Aan het einde van de Meent – of, wanneer je vanaf de andere kant komt, helemaal aan het begin – vind je het Vlaamsch Broodhuys. In dit baker’s café vind je heerlijk verse broodproducten met een Vlaamsch tintje. Ter plekke kun je genieten van ontbijt, lunch en high tea, maar er is ook een assortiment van bijvoorbeeld broodbeleg en chocola in het winkelgedeelte. Woon of werk je in de buurt? Bekijk dan eens het take-out menu!
Bron foto: Facebook Vlaamsch Broodhuys

De IJssalon (Meent 69A)
Een zomer zonder ijs is geen zomer, en ook al heeft het zonnetje zich nog niet echt laten zien, dat houdt de Rotterdammer niet tegen om tóch een ijsje te halen. Er staat dan ook vrijwel altijd een lange rij bij de IJssalon. Laat je niet afschrikken, de ijsjes zijn het wachten meer dan waard. Is het weer je toch nog iets te koud voor ijs? Je kunt er ook gewoon een koffietje met wat lekkers bestellen. En, als je niet kunt kiezen tussen koffie of ijs, dan bestel je toch gewoon een lekkere frappuccino, best of both worlds!
De IJssalon

Deel bericht
Geschreven door