pannenkoek 

De Pannekoekstraat, misschien nog wel hipper en leuker dan de Witte de Withstraat, misschien ook niet. In ieder geval is het een straat waar heel veel leuks te doen is. Zowel voor het winkelend publiek als voor hen die lekker wat willen eten en drinken. Ik heb vijf hotspots uit deze straat voor jou op een rijtje gezet, maar weet wel, er is meer!

Pierre (Pannekoekstraat 38A)
We hebben Pierre al eerder de revue laten passeren, maar ik vind dat dit stukje Parijs in Rotterdam niet mag ontbreken in dit lijstje. Het prachtige interieur, de in-mozaïek-gelegde tegeltjes op de vloer, de klassiek Franse tafeltjes en stoeltjes en de mooie hoge bar geven je echt het idee dat je even weg bent uit onze stad. Alleen het geroezemoes in het Nederlands doet je daar misschien weer aan herinneren. Ik genoot van een prima dubbele espresso, maar vooral de chocoladetaart met slagroom die met de bestelling meekwam maakte het feestje compleet. Vandaar dat ik zeg: “Bientôt, a Pierre!”
Hotspot PierreBe.So.Different (Pannekoekstraat 39A)
De Pannekoekstraat heeft best wat leuke boetiekjes voor hem en haar, vandaar dat ik ook voor het winkelend publiek een hotspot wil benoemen. Wil je namelijk wat leuks kopen voor je vriendin of – mocht je een dame zijn – gewoon voor jezelf, stap dan zeker even binnen bij Be.So.Different. Voor een mooie prijs kun je hier vast en zeker slagen. Van zachte jurkjes tot dikke truien, van fijne sieraden tot winterse accessoires, allemaal hier te shoppen. Het leuke van zo’n knusse winkel is dat je kleding koopt die niet overal verkrijgbaar is. Daarnaast zijn de mensen die er werken ook lekker spontaan en vriendelijk. 
Hotspot Be So DifferentDeliGriek (Pannekoekstraat 58A)
Op zoek naar de lekkerste Griekse olijfolie, een mooie wijn of wat lekkere hapjes voor de borrel? Of gewoon zin om even lekker te lunchen? Stap dan eens binnen bij DeliGriek, traiteur en specialist in delicatessen van zowel de eilanden als het vaste land. Laat je hier verrassen door al het lekkers dat Griekenland te bieden heeft! 

Deli Griek
Bokaal (Nieuwemarkt 11)
Oké, het officiële adres is dan de Nieuwemarkt, maar via de Pannekoekstraat kun je Bokaal ook binnenkomen. Het is dus helemaal gerechtvaardigd om deze hotspot ook te benoemen in dit lijstje. En daar ben ik blij mee! Want voor bierliefhebbers is dit bierlokaal werkelijk een genot. Veel keuze, zowel van tap als op fles, heerlijke bourgondische borrelhappen en eenvoudige, maar kwalitatief goede gerechten. Kortom, wat willen we nu nog meer? 
Hotspot Bokaal RotterdamPastakantine (Pannekoekstraat 22A)
Italiaans eten op zijn best, dat is de Pastakantine. Ingrediënten laten zijn wat ze zijn, niet te veel opsmuk en alles laten draaien om de echte smaak van het product. En dat allemaal in een mooie lichte ruimte, die inderdaad een beetje doet denken aan een kantine. Maar dat geeft niet, het geeft juist een gezellige en leuke sfeer! 

pastakantine

 

Deel bericht
Geschreven door