Jeroen Bakt BroodBrood, wie is er niet groot mee geworden? Maar de bakker die zelf nog bakt is zo goed als verdwenen. Brood komt tegenwoordig uit de fabriek. Waar zijn die échte warme bakkers, die voor dag en dauw opstaan om hun eigen deeg te kneden en te mengen, toch gebleven? Wij sprongen op onze fiets, op zoek naar écht vers Rotterdams brood!

Jeroen Bakt Brood
De geur van vers gebakken brood komt je tegemoet als je bij Jeroen Bakt Brood binnenstapt. In het midden van de winkel liggen de verse broden van die dag uitgestald op tafel. Het liefst wil je ze een voor een oppakken, eraan ruiken en je tanden in de knapperige korst zetten. Dit brood heeft de tijd gekregen om te rijzen en smaken te ontwikkelen en dat met maar vier ingrediënten: biologisch meel, Rotterdams leidingwater, desem en zout. Wat voor Jeroen – de man die achter dit geliefde brood zit – begon als een hobby, resulteerde in een eigen bakkerij. Eentje waarvoor je echt wil omfietsen naar Rotterdam Noord. Brood zoals brood bedoeld is en daar houden wij van. 


Bakkerij Fes
Dat deze Marokkaanse bakkerij populair is in Delfshaven blijkt wel als we binnenstappen. We zijn namelijk niet de enige die een lekker broodje komen halen. De hele dag door bakken ze hier veel verschillende broden achter in de zaak. Je kunt er terecht voor een ruim assortiment aan heerlijke traditionele Marokkaanse broden in verschillende soorten en maten. Wit, bruin, groot en klein. Roep het maar en ze hebben het. Vers van de bakker! En is Delfshaven te ver fietsen voor je, ze zijn ook te vinden op Rotterdam Zuid aan de Paul Krugerstraat.


Jordy’s Bakery
Een begrip op de Nieuw Binnenweg, Jordy’s Bakery. Hier wordt ambachtelijk lekker brood verkocht. Voor je rust hoef je er op zaterdagmiddag niet te komen, want de Rotterdammer weet de weg inmiddels goed te vinden naar Jordy’s. De smakelijke broden liggen in manden uitgestald in de lange vitrine en op de planken aan de muur. De zaak ziet er knus en gezellig uit. In de winkel wordt niet alleen brood verkocht, maar kun je ook genieten van belegde broodjes of zoetigheden. Leuk adres voor een gezonde, snelle en eenvoudige lunch. 

Jordy's Bakery
Hopper
Hopper is een bakkerij en koffietent in één. Je drinkt hier niet alleen goede koffie, maar je eet hier ook brood zoals het hûrt. Er wordt dus desembrood gebakken met een korst die ‘krak’ zegt, waar geen overbodige ingrediënten inzitten, maar ‘gewoon’ bloem, water en zout! Een product waar aandacht aan is besteed en dat proef je. Bestel aan de grote counter dus niet alleen je koffie, maar ook gelijk je lunch. Nu geen tijd om te blijven hangen? Dan koop je toch gewoon een brood om mee naar huis te nemen! Je kon ze al vinden aan de Schiedamse Vest, maar hebben nu ook een vestiging geopend in Rotterdam-Noord. 

Hopper
Bakkerij NASS
Rond 02.30 uur ’s nachts staat Nazif Megez op om in zijn zaak aan de slag te gaan met het brood. Turks brood, Surinaamse puntjes en de bekende NASS-broodjes, daar staat bakkerij NASS in Rotterdam West om bekend. Ook hier mag je in de rij gaan staan voor lekker vers brood, en op is op! Alle dagen van de week zijn ze geopend, alleen met Kerst en op Nieuwjaarsdag gaat de zaak even dicht. Wij vroegen ons af wanneer Nazif eigenlijk slaapt, wat hij beantwoordde met “Ah, tussendoor als het even kan. Dan komt mijn broer in de zaak. Maar het kan voorkomen dat er voor slapen geen tijd is.”  Dus vind je weg naar deze warme bakker op de Gerrit Jan Mulderstraat.

Bakkerij NASS

Foto Jordy’s Bakery: Erik Zee

Deel bericht
Geschreven door