Hotspot, HTSPT, Rotterdam, Rotterdamse Klassiekers, KlassiekerRotterdam heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een wereldstad en nieuwe hotspots schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar ook voor wie minder affiniteit heeft met nieuwe trends op het gebied van eten en drinken zijn er gelukkig nog genoeg spots om te genieten van het “Echte Rotterdam”. Van de beste bal gehakt tot klassieke appeltaart; bij deze 5 Rotterdamse klassiekers zit je altijd goed.

Hotel New York (Koninginnenhoofd 1)
Hotel New York mocht met zijn bijzondere geschiedenis natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Het prachtige en statige gebouw op de kop van Zuid, waar vroeger het hoofdkantoor van de Holland Amerika lijn zat, is nu een geliefd restaurant en hotel onder de Rotterdammers. Zeker voor de liefhebbers van vis en zeevruchten is HNY een must-visit, want met een aparte seafoodbar is er meer dan genoeg keus. Niet alleen het eten is heerlijk, je kijkt je ogen uit. Niet alleen in het hotel en restaurant, maar ook op het enorme buitenterras met fantastisch uitzicht over de Maas.

LOOS (Westplein 51)
Aan de historische Veerhaven, in wellicht een van de mooiste oude panden van Rotterdam, het Atlantic House, vind je Grand Café LOOS. Al zeker 25 jaar kan je hier terecht voor een overheerlijk ontbijt, brunch, lunch, borrel of diner. Het interieur alleen is al een bezoekje waard, met hoge plafonds, een prachtige bar, art deco invloeden en heel veel kunst aan de muur. Je waant je bijna in een bistro in Parijs. Ook het uitzicht op de historische haven is geen straf om naar te kijken onder het genot van een goed glas rood.

Hotspot, HTSPT, Rotterdam, Rotterdamse Klassiekers, Klassieker  Hotspot, HTSPT, Rotterdam, Rotterdamse Klassiekers, Klassieker

Café van Zanten (Meent 44)
Café van Zanten is de jongste van deze klassiekers, maar heeft zijn strepen zeker verdiend. Hier ga je naartoe om te genieten van een lekker biertje, zeker in de zomer wanneer het gigantische terras een uitstekende plek is om zonnestralen op te vangen. Gelukkig schenken ze niet alleen bier, maar is Van Zanten ook de uitgelezen plek voor een goed glas wijn of sterkere dranken. Ook trek?! Geen probleem, met een internationale kaart vol lekkere borrelhapjes kom je hier ook zeker goed aan je trekken.

VANZANTEN1

Dudok (Meent 88)
Wie kent ‘m niet?! De appeltaart van Dudok. Maar niet alleen de appeltaart is een bezoek aan deze klassieker op de Meent waard. Dudok is stadse brasserie die geschikt is voor elk moment van de dag, van de koffie tot aan het diner. Favoriet is de Club Sandwich, gecombineerd met een van de wijnen geselecteerd door wijnhandel Anfors. En voor de zoetekauwen is er nu ook een Dudok patisserie op Rotterdam Centraal, waar je overheerlijke taarten en bites kunt kopen.

Hotspot, HTSPT, Rotterdam, Rotterdamse Klassiekers, Klassieker  Hotspot, HTSPT, Rotterdam, Rotterdamse Klassiekers, Klassieker

De Ballentent (Parkkade 1)
Echte Rotterdammers gaan naar de Ballentent, een havenkroeg met de beste gehaktballen van de stad. Zowel het publiek als de bediening en het interieur hebben flink wat met elkaar gemeen: geen opsmuk en oergezellig. Verwacht geen hoogdravende gerechten met moeilijke bereidingswijzen, maar wel heerlijke stoofpotten, gehaktballen en visgerechten. Gewoon simpel en recht voor zijn raap, zoals het hoort in Rotterdam. Voor de fanatiekelingen is er ook de jaarlijkse ballen-wedstrijd; wie de meeste gehaktballen weet te verorberen verdiend eeuwige roem.

Hotspot, HTSPT, Rotterdam, Rotterdamse Klassiekers, Klassieker  Hotspot, HTSPT, Rotterdam, Rotterdamse Klassiekers, Klassieker

Deel bericht
Geschreven door