HTSPT Kaapse Brouwers Rotterdam
Bier, ik heb er vorige week meer van op dan m’n lever lief is. Voor een goed doel; jullie. Want ik zet graag enkele goede bierspots op een rij waar je zo’n hopdrankje kan kopen om ter plekke of thuis te nuttigen. En als ik het heb over bier, dan gaat dat ietwat verder dan een simpele pils.

Kaapse Brouwers

Brouwerij, bierlokaal en winkel: wij namen een kijkje in Fenixloods te Katendrecht bij het brouwen en kregen uiteraard enkele bieren in onze handen gedrukt. Elke keer als we er komen kiezen we iets nieuws, want er wordt veel gewisseld in het aanbod. Pal naast de geurende vaten drink je de lekkerste speciaalbieren van de liefst 20 tappen. Binnen niet al te lange tijd wordt dat zelfs met de helft uitgebreid! De verloren tafelruimte zal gecompenseerd worden met een heuse vide boven de bar. Maar met goed weer is het ook heerlijk om het glas buiten aan de Rijnhaven te legen. In je mond welteverstaan. Over uitbreiden en nieuwe dingen gesproken.. het schijnt dat ‘De Kaapse’ bezig zijn met een nieuwe zaak in de stad. Als ze de huidige lat weten te evenaren, is dat meer dan welkom. Wie weet.

HTSPT Kaapse Brouwers Rotterdam

Plan B
Zit je liever een keer thuis op de bank met een heerlijk biertje aan de lippen? Dan kan je hart ophalen bij deze bierwinkel aan de ’s Gravendijkwal (135) met een enorm breed assortiment aan verscheidene bieren. Meer dan 1400 om niet precies te zijn. De focus ligt op Amerikaanse en Britse bieren, maar ik nam bijvoorbeeld een lekkere Zweedse IPA mee naar huis. Ook als je geen verstand hebt van bier is het gewoon leuk om eens door het propvolle zaakje heen te lopen en de gekste, mooiste en leukste etiketten te bekijken. Of laat je goed adviseren door Peter Paul, de eigenaar die graag enthousiast vertelt over wat hij allemaal in huis heeft.

HTSPT Plan B Rotterdam

Locus Publicus
Het oudste speciaalbiercafé van Rotterdam is nog altijd een hele fijne plek om meer dan 200 (speciaal)bieren te proeven. Of je dat in één bezoek moet doen laat ik aan jou over. De kroeg aan de Oostzeedijk (364) straalt, met het monumentale pand, authenticiteit uit. En dat vind je terug in het vriendelijke personeel. Ze houden van goede bieren, maar één barman (naam laat ik in het midden) hield een gepassioneerde toespraak over de relatief nieuwe trend die IPA heet. “Niet doen. Neem dan bijvoorbeeld een Hopus, daar blijft de smaak tenminste wel van hangen na het doorslikken.” Je bent overigens van harte welkom wél een IPA te bestellen. Hij drinkt ze zelf stiekem ook.

HTSPT Locus Publicus Rotterdam

Mad About Malt
De drie maanden jonge bierwinkel vind je in één van de Hofbogen, Voorburgstraat 209. Het format is een tegenhanger van Plan B. Simplistisch, strakker, jonger. Je vind er minder soorten, maar bent van kwaliteit verzekerd. Ongefilterd en zonder kunstmatige toevoegingen. Ook hebben ze merken die je elders niet vindt. “Het moet gewoon goed zijn.” Volgens de bebaarde en met hopbel getatoeëerde verkoper hoef je geen kenner te zijn; je vindt het ene bier lekker en het andere niet. Er gaat nog wel ’t één en ander gebeuren in de zaak qua aankleding en mogelijkheden. Zo is het binnenkort mogelijk om zelf een fles/tankje van de tap te vullen om het weekend mee door te komen. Dat brengt wat “leven in de brouwerij”, opperde wij als quote voor aan de muur.

Mad About Malt

Reijngoud
Remember die Hopus die werd geadviseerd bij Locus? Die dronk ik bij de vrijdagmiddagborrel van Reijngoud aan de Schiedamse Vest (148). Geen bruine kroeg, brouwerij of winkel, maar een gezellig Rotterdams proeflokaal met een ruim en zonnig terras. Je drinkt er 16 verschillende bieren van de tap en meer dan 200 uit de fles. Op zondag kijk je er met leuk gezelschap voetbal en gisteren (daar heb je dus echt helemaal niks meer aan, sorry) was voorlopig het laatste beerpong toernooi. Na het zomerseizoen wordt dat weer opgepakt. Dat grote terras krijgt er nog een pluspunt bij: er komt een omgebouwde Piaggio als buitenbar! Als de eeuwigdurende winter verdwijnt gaan we ‘s middags dus niet meer naar binnen.

HTSPT Reijngoud Rotterdam

Proost.

Deel bericht
Geschreven door