Dearhunter VintageVintage, sommige mensen zijn er gek op en blijven het liefst zo ver mogelijk bij alle grote modeketens vandaan. Ben jij een echte vintagelover of lijkt het je leuk om ook eens een uniek kledingstuk te scoren, maar weet je niet zo goed waar je mooie en kwalitatieve vintagekleding kunt vinden? Hieronder lees je over vijf mooie vintagewinkels die Rotterdam te bieden heeft.

Showroom 41 
Showroom 41 is veel meer dan alleen een vintagewinkel. Het is óók een kapperszaak én je kunt je er laten opmaken, de eigenaar werkte vroeger als visagist voor diverse grote modemagazines. Je kunt dus met een hele nieuwe look de deur uitlopen. Showroom 41 richt zich op mooie, kwalitatief hoogstaande merken en je ziet er veel uit de jaren 80. Alle items zijn tiptop in orde: schoenzooltjes worden netjes vervangen voordat de schoenen in de winkel komen te staan en alle kledingstukken worden stuk voor stuk nagekeken, en indien nodig gerepareerd. De eigenaresse ontwerpt zelf ook kleding voor haar eigen lijn L.I.O.N.E. Ook deze kleding, gemaakt van bijvoorbeeld vintage materiaal, kun je aanschaffen bij Showroom 41. Haar atelier bevindt zich boven de winkel. De winkel is onlangs helemaal gerestyled, en dat is goed te zien, want alles staat en hangt er prachtig bij! Heb je geen tijd om de deur uit te gaan, maar wil je toch een mooi item scoren? Dan kun je ook online shoppen in de webshop!

Showroom 41

Ruby Lee and the Vintage Factory 
De Nieuwe Binnenweg begint inmiddels een beetje op een vintagewalhalla te lijken, zoveel verschillende vintagewinkeltjes vind je er. Het is even speuren in de lange straat, maar voor iedere vintageliefhebber is er wel iets te vinden: van schoenen en kleding tot servies. Zo vind je er ook het leuke winkeltje Ruby Lee and the Vintage Factory. De winkel is knus en toch erg overzichtelijk ingericht. De eigenaresse omschrijft de stijl van de winkel als ‘Americana’. Je vindt er onder andere wollen truien, leren rokjes, leren tassen en leuke accessoires. Alles is netjes per artikelsoort gesorteerd, zodat je gericht kunt zoeken wanneer je op zoek bent naar een specifiek item. De eigenaresse heeft, voordat zij startte met Ruby Lee, veel ervaring opgedaan met haar werk in kledingwinkels, ook is zij zelf kledingontwerpster geweest. Uiteindelijk heeft de liefde voor vintagekleding gewonnen en opende zij twee jaar geleden deze winkel. Inmiddels is sinds twee maanden ook het ‘kleine zusje’ van Ruby Lee geopend: Savage Lily in Disguise. Savage Lily is ook gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg en heeft een heel andere uitstraling dan Ruby Lee, maar zeker ook leuk om eens een kijkje te nemen!

Ruby Lee and the Vintage Factory

Sister Moon 
Ook de winkel Sister Moon kom je tegen wanneer je door de Nieuwe Binnenweg wandelt. Deze vintagewinkel bestaat inmiddels al tweeëntwintig jaar! Bij Sister Moon vind je niet alleen unieke tweedehands items, er is namelijk ook een nieuwe collectie te koop.  De collectie wordt iedere maand aangevuld met leuke items, rechtstreeks afkomstig uit Parijs. De eigenaar, Ron, reist samen met zijn team van stylisten regelmatig af naar de modestad om daar nieuwe aanwinsten voor de winkel te verzamelen. In de winkel is het een gezellige en kleurrijke boel. Onder de trap ligt de mooie witte herdershond, die luistert naar de naam Rover, rustig te slapen terwijl je op je gemak rondkijkt of kleding past. En oh ja: ook de heren kunnen bij Sister Moon terecht voor vintage!

Sister Moon Vintage

Volle Kast 
Ook de Zwaanhals in Rotterdam Noord is zo’n straat waar je als vintageliefhebber goed terecht kunt, je vindt er bijvoorbeeld de winkel Volle Kast. Bij Volle Kast koop je tweedehands merkkleding voor dames en voor kids. Leuke merkkleding voor een mooi prijsje. Aangezien kinderen binnen ‘no time’ uit hun kleding gegroeid zijn, is het natuurlijk hartstikke fijn als je hierop een beetje kunt besparen en tóch mooie merken kunt kopen! Momenteel is het sale bij Volle Kast, dus wees er snel bij om je slag te kunnen slaan!

Volle Kast

Dearhunter Vintage 
In een hoekpand aan de Eendrachtsweg in het Witte de Withkwartier vind je Dearhunter Vintage. Begon de winkel drie jaar geleden nog klein, samen met een kapperszaak in één ruimte, inmiddels is Dearhunter Vintage uitgegroeid tot een prachtige, op zichzelf staande winkel. Het pand is onlangs verbouwd en is erg ruim en licht, dankzij het hoge plafond en de grote ramen. De winkel straalt zoveel rust uit, ondanks de diversiteit in het aanbod: van ieder vintage-item is er ten slotte maar één, toch lijkt de gehele collectie een mooi bij elkaar passend geheel.

Dearhunter Vintage

Deel bericht
Geschreven door