5x Winkelen in Rotterdam Noord

Hotspot Rotterdam | &designshop

Winkelen in het centrum ligt misschien voor de hand, maar het is vele malen leuker om hiervoor naar het Noorden van de stad te gaan. Bijvoorbeeld naar een opkomend stukje Rotterdam: de Zwaanshals. 

Tea Village (Zwaanshals 337A)
Eén van onze favorieten: Tea Village. In het buitenland zijn theebarretjes al een bekend fenomeen, maar in Nederland zijn we helaas nog niet zo bekend met dit concept. Gelukkig bracht Lisa Emanuelson daar een tijdje terug verandering in met deze fijne theewinkel incl. bar. Je hebt hier de keuze uit meer dan zeventig verschillende soorten, dus het is echt de place to be als theeliefhebber. Als je er het liefst thuis van geniet kan je ze allemaal kopen, maar er zijn ook een aantal zitplaatsjes zodat je de thee (of bubble tea!) ter plekke kan proeven.

Hotspot Tea Village Rotterdam Noord

Whiskybase (Zwaanshals 530)
Ga je liever voor een heel ander soort drankje? Dan hoef je alleen maar even de straat over te steken. Bij Whiskybase hebben ze een onwijs groot assortiment, bestaande uit allerlei soorten geïmporteerde whisky. En erg leuk: ze laten ook whisky in eigen beheer bottelen (te vinden onder de naam Archives) en hebben ’s werelds grootste whisky-database online! Weet je helemaal niets van whisky? Dan vertellen ze je er hier met liefde meer over. En lucky wij: we mochten even proeven en waren meteen om. Whisky is lekker!

Hotspot Rotterdam | Whiskybase

& designshop (Zwaanshals 520)
Op zoek naar een cadeautje? Dan is de & designshop het perfecte adresje voor jou (al zit je voor whisky- en theeliefhebbers natuurlijk net iets beter bij één van de vorige twee opties). Styling- en ontwerpduo Elwin en Nynke verkopen in hun shop allerlei leuks! “We sell products by young designers and brands that produce their products locally.” Van woonaccessoires tot sieraden en van kaartjes tot drankjes, ons hartje gaat er absoluut sneller van kloppen! Het is onmogelijk om je geld hier in je portemonnee te houden.

Hotspot Rotterdam | &designshop

Margootje Vintage (Zwaanshals 276B)
Ook voor unieke kleding kan je prima in deze straat terecht, een eindje verderop begeef je je namelijk in de wereld van vintage. Duik in de rekken vol met aandachtig geselecteerde kleding (alles is hand-picked, draagbaar én up-to-date!) en de verzameling schoenen op het tapijt of kijk je ogen uit in het interieur. Ook daar is namelijk aandacht aan besteed! Er hangen oude platen én prachtige foto’s aan de muur en in de kasten vind je kneuterige snuisterijen. Margootje Vintage is een klein, sfeervol zaakje, waar zowel man als vrouw absoluut goed kan slagen. 

Hotspot Rotterdam | Margootje Vintage

Sofieloves (Bergselaan 265A)
Last, but definitely not least: Sofieloves. Ook buiten de Zwaanshals is nog een pareltje te vinden. Dit keer geen vintage kleding, maar prachtige nieuwe merken uit verborgen Oost-Europese steden als Zagreb, Belgrado, Warschau en Budapest. Bij de inkoop gaan de eigenaressen (zussen Ivana en Martina) zeer selectief te werk: veel items zijn tijdloos en gemaakt van mooie, kwalitatieve en natuurlijke materialen. Het zijn high-end labels, maar dan voor een veel mooier prijsje. Sofieloves begon als webshop, maar groeide al snel uit tot dit bijzondere boetiekje. Een must visit.

HTSPT Rotterdam Sofieloves

Deel bericht
Geschreven door