6x Weg met de januari blues

alohaaaaa

De januari-dip, bij ons op de redactie zitten we er middenin. We hebben afscheid moeten nemen van de sfeervolle decembermaand, het gros van onze goede voornemens is alweer mislukt en het voorjaar is nog lang niet in zicht. Afijn, tijd om het geluksgevoel een beetje op te zoeken. Deze zes spots maken zelfs de meest sombere dag een stuk aangenamer!

Vessel 11 (Wijnhaven 101)
Op een knalrood schip in de Wijnhaven vind je de Britse gastropub Vessel 11, ook wel V11 genoemd. Hier aan boord is het een piece of cake om met een gelukzalig gevoel de rest van de winter uit te zitten. Geniet van stevige Britse kost (wat dacht je van een full English breakfast of een Sunday Roast?), biertjes in grootformaat en intieme concerten van fijne bandjes. En heb je altijd al een gefrituurde Mars of een zelfgemaakte donut willen proeven? Ook dat kan hier. Alle hens aan dek!

v11 boot

Wijnbar Het Eigendom (Witte de Withstraat 45B)
Onderzoek heeft bevestigd: wijn drinken maakt gelukkig. En al helemaal wanneer je dit samen doet. Dus voor het echte geluk ga je naar Wijnbar Het Eigendom. In deze gezellige bar in de Witte de Withstraat omring je jezelf met de allerbeste flessen én met andere wijnliefhebbers. O ja, Het Eigendom is nu al verkozen tot beste wijnbar van 2017. Hier kan het geluk dus echt niet op. Proost! 

Eigendom

De Bonte Koe (Delftsevaart 26)
Het is bewezen, ook chocolade maakt gelukkig! It’s all about the endorphins. In het hart van Rotterdam maken de chocolatiers van De Bonte Koe met veel liefde en passie de lekkerste en mooiste chocoladekunstwerken. De heerlijke geur van chocolade die in deze winkel hangt, doet op zichzelf al wat met je geluksgevoel. Smelt weg bij handgemaakte bonbons, bouchées en truffels of maak – wanneer je er echt helemaal doorheen zit – een reservering voor de chocolate tea. En mocht je ons ooit willen verrassen (hint), dan weet je nu ook meteen waar je moet zijn.

chocolade

Bas Bakt (Hartmansstraat 22A)
Het zijn vaak de kleine dingen die je gelukkig maken. Het versgebakken brood van Bas Bakt bijvoorbeeld. Of eigenlijk zelfs alleen al de geur daarvan. Deze ambachtelijke bakkerij is erin geslaagd de hele winkel te vullen met diverse mouthwatering broden, koeken en taarten. En daar is geen geur- of smaakstof aan te pas gekomen. Neem de producten mee naar huis, of blijf even gezellig plakken om te genieten van een welverdiend ontbijt of lunch. En misschien nog wel het leukste van allemaal: de prijs is net zo eerlijk als de producten zelf. Je kunt hier al genieten van twee boterhammen met Zeemansboter pindakaas voor het luttele bedrag van €1,95.

Bas bakt brood

Rauwdouwer (Westzeedijk 381J)
Het schijnt dat we vroeger – vóór het tijdperk waarin de smartphone en tablet hoogtij vieren – weleens rond de tafel schoven om een spelletje te spelen. Nu we erover nadenken: dat was eigenlijk hartstikke gezellig. Deze nostalgische tijden herbeleven onder het genot van een fijne lunch of goede borrel? Neem je vrienden en familie mee naar Rauwdouwer! Bestel wat te eten en te drinken, pak je favoriete spel uit de kast en je bent weer helemaal in je nopjes. Heb je het spelletje verloren en kun je niet tegen je verlies? Dan is er altijd nog de NYC cheesecake.

Aloha Bar (Maasboulevard 100)
Een bezoek aan de Aloha Bar is hét middel om uit je winterdip te komen. Wat ooit de wildwaterbaan van tropisch zwemparadijs Tropicana was, is nu een plek waar je heerlijk kunt eten, drinken én dansen. Uiteraard is het menu ook gebaseerd op de keukens van tropische oorden. Peruaanse causa met kip, avocado, appel en chipotle-peper en curry van aardappel, bombaynoten en gebakken aubergine, om maar wat te noemen. Zelfs hartje winter bezorgt Aloha je het echte zomer- en daarmee automatisch geluksgevoel!

Alohaaaaa
Foto’s Aloha Bar: Sophia van den Hoek

Deel bericht
Geschreven door