9 Lemons

Gekleed in een spijkerbroek en een lilakleurige bomber uit de Official Trut collectie was ik op een zonnige vrijdagmiddag op weg naar Kralingen. Mijn outfit bleef onderweg niet onopgemerkt; tijdens de rit in metro B richting Nesselande vormde het woord op mijn rug onderwerp van gesprek.

Er is een ware stormloop ontstaan op de Trut-truien die de afgelopen tijd hoogstwaarschijnlijk je nieuwsfeed hebben gedomineerd. Het kan zijn dat je net een digitale detox achter de rug hebt, maar dan ben je ze ongetwijfeld tegengekomen tijdens het lezen van je favoriete tijdschrift of bij wat hippe Rotterdammers op straat. De speelse doch modieuze sweaters hebben we te danken aan de rasechte Rotterdammers Cas Teensma en Wayne Snoek. En hoewel ze gemakkelijk online zijn te bestellen, wil je soms toch gewoon eerst even passen. Sinds kort is dat mogelijk, want in het meest zonnige hoekpand van de Jericholaan vind je de eerste échte eigen winkel van het Rotterdamse fashionlabel 9 Lemons!

9 lemons Twee creatieve, ondernemende vrienden met een uitgesproken mening over de huidige gang van zaken in de samenleving. Meer was er voor Trut eigenlijk niet nodig. Het merk is begonnen als origineel en opvallend tegengeluid tegen de ‘vertrutting’ van de maatschappij en heeft zich ontwikkeld tot onderscheidend fashionlabel Offical Trut.

9 Lemons

En daar is het niet bij gebleven. Het bedrijf 9 Lemons heeft zich inmiddels uitgebreid met twee andere labels: Vlerk en 9 Lemons. Cas en Wayne willen niets of niemand uitsluiten, maar je zou kunnen zeggen dat waar Trut zich iets meer richt op de vrouw, Vlerk meer gefocust is op de man. De lijn van 9 Lemons omvat tot slot minimalistische must haves voor beide seksen. In de winkel, die tevens dienstdoet als kantoor, komen alle items uit deze fijne drie-eenheid samen. De collecties omvatten sweaters, bombers, parka’s, shirts, regenjassen, caps in de meest oogstrelende kleurcombinaties.

9 lemons Liefhebbers van het merk rijden stad en land af om in de winkel in Kralingen een item te bemachtigen. Maar eigenlijk is dat niets als je het vergelijkt met de afstand die Cas en Wayne zelf voor hun merk afleggen. Ze zijn nauw betrokken bij het hele maakproces en reizen daarom de halve aardbol af. Is het niet om een kijkje te nemen bij de fabrieken die de productie verzorgen, dan wel voor een fotoshoot voor een nieuwe collectie. Aan een van deze reizen heeft 9 Lemons ook nog eens een mooie collaboration met het merk BREIZH overgehouden.

9Lemons Ondanks dat Cas en Wayne veel diversiteit in de collecties aanbrengen, hebben alle items een grote gemene deler: de kwaliteit. De kleding is gemaakt van hoogwaardig katoen en polyester en overleven (mits uitgevoerd volgens de wasvoorschriften) een goede ronde in de wasmachine. Retourzendingen die ze krijgen zijn dan ook enkel gegrond op klanten die zich hebben vergist in de maat of toch achteraf zijn bezweken voor een variant in een andere kleur.

Trut Mocht je mij ooit tegenkomen in mijn lilakleurige lievelingsjas, dat woord op mijn rug slaat absoluut niet op jou, noch op mezelf. Ik ben best aardig en kan me dus gewoon goed vinden in de filosofie van Cas en Wayne. Neemt niet weg dat de vertrutting wat mij betreft nog wel even mag aanhouden zodat Cas en Wayne de collectie mogelijk nog verder gaan uitbreiden. In dat geval voeg ik maar al te graag nog vele Trutten aan mijn garderobe toe. 

Adres: Jericholaan 44B

Website | Instagram | Facebook 

Deel bericht
Geschreven door