Agenda 2017 | week 18

Hotspot Rotterdam | Het Park

Deze week staat in het teken van 72 jaar vrijheid en dat mogen we natuurlijk niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan. Laten we dit vieren met wat cultuur, muziek, alcoholische versnaperingen, food én sport op de leukste events in Rotterdam. 

Woensdag 3 mei t/m zondag 14 mei – Cultureel Festival Keilecafe
”Toneelspelen met je eten, muziek om te klinken en de kunst van het doen!” Van 3 t/m 14 mei vindt het Keilecafé Festival plaats, een cultureel festival op het terrein van de welbekende Keilewerf in Rotterdam. Geniet van goede muziek, beeldende kunst, toneel en spoken word, een filmvertoning en zelfs een vintagemarkt. Dit alles onder het genot van een drankje en een bijzondere maaltijd. Woensdag tot en met zondag van 11:00 tot 23:00 uur geopend. 

Vrijdag 5 mei – Vrijheidsfestival Rotterdam
Op 5 mei vieren we 72 jaar vrijheid in Nederland. Dat moet natuurlijk gevierd worden op Vrijheidsfestival Rotterdam naast Stadion Woudestein. Houd jij van techno en groovy house sounds, (veel) drankjes én gezelligheid? Dan ben je hier aan het juiste adres. Trommel je vrienden op en ervaar een top feestje. 

Vrijdag 5 mei – Bevrijdingsfestival Zuid-Holland
Het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland bestaat 25 jaar. Gooi die heupen los en zing mee met de hits van dé artiesten van nu. Dit jaar een ruimer festivalterrein, vier stages, toffe artiesten en een te leuke locatie: namelijk het Park bij de Euromast! #geefvrijheiddoor 

Vrijdag 5 mei – Containerbar Noord
Een op zeecontainers gebouwde bar. Dat is nog eens een toffe locatie voor Bevrijdingsdag. Deze dag staat in het teken van music, drinks, food en friends. Er zullen uiteraard wat koude biertjes klaarstaan en Bobby’s Gin en Lokaal Espresso zorgen voor verfrissende gin en een goede kop koffie. Omdat je niet kunt dansen en drinken op een lege maag verzorgen de jongens van Wood Pizza & Grill het eten, zowel vlees als vega. 

Vrijdag 5 mei – ORIGINAL | Bevrijdingsfestival Zuid-Holland
Heb je helemaal geen zin om tussen de dronken feestvierders te staan en het gedreun van een keiharde bas aan te horen? Dan is de creatieve festivalmarkt ORIGINAL, bij het Bevrijdingsfestival in het Rotterdamse Park, echt iets voor jou. Dé plek voor hippe vintage fashion en lovely accessoires.

Zaterdag 6 mei – Bierfestival Oude Haven
Het is weer tijd voor bierrrrr. Voor het tweede jaar op rij vindt het leukste kleine Bierfestival aan de Oude Haven plaats. Speciaalbierclub Lambiekske en Café Pardoen organiseren wederom een bierfestival door genieters, voor genieters. Een aantal brouwers van vorig jaar én nieuwe brouwers zijn dit jaar van de partij. Ook zo benieuwd naar de verschillende speciaalbieren?  

Zaterdag 6 mei – Dope Boys WORM
Geniet één keer per maand in WORM bij Dope Boys, hét feestje op de Witte de With. Dans op de meest fijne, verfrissende en vooruitstrevende clubsounds van het moment. Trek je sneakers aan en ga kruipend naar huis (of pak een Uber). 

Zondag 7 mei – Rotterdam Urban Trail
Deze zondag staat in het teken van de Rotterdam Urban Trail. Schrijf je online in voor €25 en ervaar een bijzondere urban hardloopervaring van 10-12 km (inclusief een lekker ontbijtje trouwens). Laat je verrassen door het avontuurlijke en stedelijke parcours door de Rotterdamse binnenstad. Naast de al eerder bekend gemaakte locaties zoals Bibliotheek Rotterdam en het Groot Handelsgebouw, werden de afgelopen weken onder andere Het Nieuwe Instituut, Metrostation Eendrachtsplein, Poppodium Rotown, Jazzclub Bird en Bierbrouwerij Noordt aan hetparcours toegevoegd. Haal die hardloopschoenen maar tevoorschijn en let’s run! 

Deel bericht
Geschreven door