HTSPT Rotterdam, HTSPT, Hotspot, Rotterdam, Maas, Kop van Zuid, Hotel New York, HNY, Erasmusbrug, Skyline

Of Feyenoord feestelijk ingehuldigd zal worden op de Coolsingel kunnen we nu nog niet voorspellen. Maar dat Rotterdam rood en wit zal kleuren deze week is zonder meer een feit. Voor wie er minder affiniteit heeft met het legioen staan er gelukkig nog veel meer events op de kalender. 

Woensdag 10 meiKraftbar Pub Quiz
Breek de week doormidden met een lekker biertje en een pub quiz! Bij Kraftbar R’dam kan je aankomende woensdag meedoen met de “Weet wat je drinkt” quiz. Met een team van maximaal 5 personen kan je jouw bierkennis, onder het genot van een biertje, laten zien. Het winnende team gaat naar huis met een doormidden gescheurde rekening. En omdat drinken op een lege maag nooit een goed idee is bestel je voor €7,50 al een half kippetje met friet en salade. De quiz start om 20:00 uur!

Vrijdag 12 meiWhiskyproeverij
Voor fijnproevers en whiskyliefhebbers organiseert World of Drinks op vrijdag een proeverij. Tijdens de ‘6 van Koen’ heeft whiskyspecialist Koen zijn 6 favoriete whisky’s meegenomen met het thema ‘special editions’. Er komen een aantal bijzondere whisky’s aan bod, onder andere van Glenfiddich en Talisker. De proeverij start om 20:00 uur en kost 20 euro p.p. Vergeet je fiets of (taxi)chauffeur niet!

Vrijdag 12 meiAtlas Electronic Showcase
Het Atlas Electronic festival dat in Marokko wordt gehouden is deels georganiseerd door Rotterdammers. Na een eerste succesvolle editie vorig jaar kan je dit jaar weer naar Marokko voor het festival. Mocht dat nou een beetje buiten bereik zijn of wil je alvast de sfeer proeven, dan kan je deze week naar de Atlas Electronic Showcase in WORM. Om het festival te promoten gaat de organisatie langs vier steden met dezelfde artiesten die ook op het festival te vinden zijn. Tijdens de showcase in Rotterdam zal Philou Louzolo achter de DJ booth staan en is er ook een Marokkaanse band aanwezig.

Zaterdag 13 mei – Urban Photo Race Rotterdam
Urban Photo Race is een fotografiewedstrijd die elke editie in een andere wereldstad gehouden wordt. En onze Maasstad is natuurlijk een plaatje! Om die reden is er op zaterdag een heuse Urban Photo Race in Rotterdam. Amateurs en professionals zijn welkom om in een race tegen de klok van 10:00 tot 22:00 uur foto’s te maken. Het doel is om 18 foto’s te maken van Rotterdam met 6 verschillende thema’s. Een mooie kans om fotografieliefhebbers te ontmoeten en Rotterdam eens door een andere lens te bekijken. 

Zaterdag 13 mei & zondag 14 meiTwin Peaks Marathon
Op 21 mei begint het derde deel van cult hit TV show Twin Peaks. Om dat te vieren zal er twee dagen lang bij KINO een filmmarathon worden gehouden. 17 ‘oude’ afleveringen van de meesterhit van David Lynch worden tijdens deze marathon getoond. Het programma start op zaterdag om 13:00 uur. Na 8 afleveringen is het om 22:00 tijd voor de One Eyed Jacks party. Op zondag start het programma om 12:00 en duurt het tot 20:00. Voor 35 euro ben je op beide dagen welkom en mag je ook snoepen van het Damn Fine Coffee & Cherry Pie arrangement.

Zaterdag 13 meiYardbird 5 Jaar
Yardbird wordt 5 jaar en dat moeten we vieren! Tijdens deze XL-editie wordt het zoals gewoonlijk in BIRD gevierd, maar voor de gelegenheid is ook Station Hofplein open voor dansend publiek. De line-up liegt er ook niet om met onder andere Yung Nnelg en FS Green achter de draaitafels. En ook aan de bezoekers met honger is gedacht. Het BIRD nachtrestaurant is namelijk de hele nacht open.

Zondag 14 meiSwan Market
De Swan Market strijkt weer neer in Rotterdam en wel op een nieuwe locatie! Op Moederdag kun je op de Parklaan weer heerlijk rondneuzen tussen de vele kraampjes met mooie kleding, (home) accessoires en andere snuisterijen. Ook is er weer een grote foodcourt waar je naar hartelust heerlijke gerechtjes kunt uitproberen. Dus, zet je moeder eens in het (letterlijke) zonnetje en breng een bezoekje aan de immer zo gezellige Swan Market. De markt is geopend van 11:00 tot 17:00.

Deel bericht
Geschreven door