Agenda 2017 | week 20

Hotspot Rotterdam | Oude Haven

Feyenoord heeft nog een laatste kans om te zorgen voor een groots feest in de stad, maar don’t you worry, er is nog genoeg anders te beleven. Zondag vindt het eerste échte HTSPT-event plaats, ben jij erbij?

Maandag 15 meiHuldiging Feyenoord (?)
Na de ietwat pijnlijke nederlaag van vorige week, gaan we deze week natuurlijk wel voor de huldiging. Mocht Feyenoord zondag kampioen worden, dan wordt dit maandag uitbundig gevierd op de Coolsingel. Zorg dus voor een vrije dag of een langere lunchpauze, want het feestje vindt plaats om twaalf uur ’s middags.

Dinsdag 16 meiVegan Challenge
Ook deze week is het weer tijd voor de Vegan Challenge bij Aloha; elke week zorgt de chefkok weer voor een nieuw verrassingsmenu. Wij kunnen maar één ding zeggen: ga de uitdaging eens aan! Dit heerlijke veganistische diner kost je slechts €27,50 per persoon, dus zelfs de prijs is yummy!

Woensdag 17 meiDenkcafé: Voedselhypes
Het Green Happiness dieet, gluten-intolerantie, quinoa en goji-bessen: elke paar maanden is er wel weer een nieuwe hype op voedselgebied. Wat is de waarde van al die voedseladviezen, die elkaar nogal eens tegenspreken? Leef je langer als je anti-oxidanten eet? Is een dagelijks glas rode wijn gezond? Is vet eten ongezond? Woensdagavond vanaf 20.00 uur hoor je het allemaal bij het Denkcafé (met o.a. Roseanne Hertzberger, schrijver van ‘Ode aan de E-nummers‘, waarin zij voedselmythes ontkracht en het opneemt voor de kant-en-klaar maaltijd). Ook draait Clublepop appetijtelijke plaatjes.

Woensdag 17 meiTosti Treffer #56 x Theater Walhalla
De 56e Tosti Treffer vindt dit keer plaats in de kantine van Theater Walhalla. Uiteraard wordt er gesmuld van de heerlijke tosti’s, maar ze hebben ook veel extra’s, waaronder een speciaal optreden van Flip Noorman. Daarnaast willen ze deze editie compleet afval vrij zijn! Hoe ze dat willen doen? Ze hebben houten planken voor je tosti, katoenen servetten voor de ketchup op je trui, écht bestek, échte glazen en écht geen afvalzakken! Neem je ingrediënten dus los mee in je broekzak of tupperware bakje. 

Vrijdag 19 meiRODF: seizoensfinale + take off party
Het Rotterdams Open Doek Filmfestival wordt feestelijk geopend op 19 mei met de Festival Takeoff Party! De foyer van LantarenVenster zal worden omgetoverd tot de ultieme dansvloer en muziek wordt verzorgd door Prins Escort (Beau Zwart, Kaitjily & Vincent Boy). Het feest is gratis toegankelijk en zal tot in de late uurtjes doorgaan. En niet geheel onbelangrijk: er wordt gezorgd voor late night snacks!

Vrijdag 19 meiSinglefeestje
Was jij ook zo trots op die eerste cd-singles die je had aangekocht met dat ene topnummer erop? Weet je nog welke dat was? Er staan bakken met duizenden singles: van The Spice Girls tot Celine Dion. Van Robbie Williams tot Hanson. Van de nieuwste dance tot de classics uit de jaren 80. Zoek jouw favoriet op, terwijl je zeemzoete herinneringen ophaalt met je beste vrienden! Een ticket kost je een tientje.

Zaterdag 20 meiIedereen in Balanzs
Lijkt een gratis yogales je wel wat? Balanzs Rotterdam gaat yoga naar heel Rotterdam brengen! Vanaf 20 mei wordt er iedere zaterdagochtend om 10.30 uur een gratis les gegeven en iedereen is welkom. Zorg voor makkelijk zittende kleding en neem een matje of grote handdoek mee. Ga het eens uitproberen en wie weet word je wel verrast! Je vindt ze op het plein voor Hotel CitizenM.

Zaterdag 20 meiTOFFLER Festival 2017
Van 12.00 tot 23.00 uur kan er gedanst worden op het TOFFLER festival in het Roel Langerakpark! De derde editie van het festival brengt weer diverse grote artiesten binnen het house en techno genre bij elkaar. Internationale artiesten als Joseph Capriati, Pan-Pot en Jamie Jones bestrijken dit jaar het affiche, maar ook vertrouwde gezichten als Benny Rodrigues en Michel de Hey zijn er weer bij. De early bird-tickets zijn helaas niet meer verkrijgbaar, dus je betaalt nu €41,50 voor een kaartje.

Zaterdag 20 mei3rd Anniversary Beer Festival
Zaterdag is er een feestje bij de Kaapse Brouwers, want het Beer Festival viert zijn derde verjaardag! Van 12.00 tot 23.00 uur ben je van harte uitgenodigd om dit te komen vieren. Ze hebben een groot aantal biervrienden uitgenodigd, waaronder Austmann, Brussels Beer Project, Cerveses La Pirata en Brouwerij de Molen. Entree? Je betaalt €5,- voor een glas die je het hele festival (en daarna thuis) kunt gebruiken. Ieder biertje in dat glas kost je €2,- en je kan natuurlijk ook een lekker hapje bestellen bij de The Kaapse Kitchen of een van de eetkraampjes buiten.

Zondag 21 meiBike & Bite x HTSPT
De stad (her)ontdekken? Zondag nemen wij je mee op tour door Rotterdam. Van hotspot naar hotspot, inclusief hapjes en drankjes. Tussendoor vertelt een Rotterdamkenner een aantal mooie verhalen over onze stad. Meld je aan voor de eenmalige lage prijs die wij voor jullie regelden: van €50,- voor €35,- (incl. fietshuur!). Let op: we hebben maar een beperkt aantal plekken!

Foto: Instagram k4ra__

Deel bericht
Geschreven door