Agenda 2017 | week 35

Yes, het is alweer bijna september en deze week staat volop in het teken van de alweer de 40e editie van de Wereldhavendagen, hét evenement van onze geliefde havenstad. Leer die zeeliederen maar alvast uit je hoofd, want dit moet groots gevierd worden! 

Donderdag 31 augustus – Containerbar Afterwork 
September staat voor de deur. Sluit de zomer goed af en begin het weekend goed bij Containerbar Noord. Dit keer de Afterwork editie van Heineken waarbij je gezellig wat biertjes kunt nuttigen met je vrienden en collega’s. 

Donderdag 31 augustus – BIRD Tasting Party
Een nieuw seizoen, een nieuwe keuken (letterlijk!). Na een maand hameren, zagen en tegels leggen, ben je donderdag van harte welkom om een kijkje te nemen in BIRD’s keuken en te proeven van hun nieuwe kaart. Maak kennis met de nieuwe keuken middels een uitgebreide proeverij voor €30,-! Ze verklappen nog niet wat er op het menu staat, maar beloven een waardige culinaire start van het seizoen! 

Vrijdag 1 september – Kanen bij De Hofbogen
Kanen bij De Hofbogen is terug in je favoriete tuin. Op het plein voor BIRD vind je elke vrijdag de fijnste foodtrucks. Bij mooi weer – fingers crossed – geniet je met je vrienden van een heerlijke foodline-up met de Rotterdamse skyline op de achtergrond. Van pizza tot friet via Thais en tapas, met een bakkie van Lokaal of een biertje van BIRD. Schuif aan voor het gezelligste openluchtrestaurant van Rotterdam!

Vrijdag 1 t/m zondag 3 september – 40e editie Wereldhavendagen 
Dit jaar is het tijd voor de 40e editie van de Wereldhavendagen en dat moet groots gevierd worden! Het is hét evenement van Rotterdam wat de stad en de haven met elkaar verbindt. Een goede reden voor gezelligheid en alcoholische versnaperingen, zowel op het water als op de kant. 

Zaterdag 2 september & zondag 3 september – P&O Ferries Wereldhavendagen
Tijdens de 40e editie van de Wereldhavendagen organiseert P&O Ferries twee onvergetelijke dagen op het water. De gigantische cruiseferry vaart van Europoort naar hartje Rotterdam via Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en Delfshaven. Naast hapjes en drankjes wordt er volop voor entertainment gezorgd.Vanaf het dek heb je prachtig uitzicht over de Rotterdamse skyline én je kunt de Wereldhavendagen op deze wijze live meemaken. Voor meer informatie en het boeken van de tickets, neem dan een kijkje op de website. 

Zaterdag 2 september – La Fête du Nord
Toe aan wat minder drukte in de stad tijdens de Wereldhavendagen? Het Zwaanhalskwartier wordt omgetoverd tot een intiem maritiem stadje waar het bruist van de gezelligheid. Een tikkeltje pittoresk, maar zeer relaxed. Oesters, witte wijn en niet te vergeten de Franse chansons. Salut! 

Zaterdag 2 september – Rotterdamse Oogstmarkt
Get a taste of Rotterdam op de Rotterdamse Oogstmarkt! Een sfeervolle buurtmarkt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan. Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Hun verhalen (en het recept van de buurvrouw) krijg je er gratis bij. Oogst smakelijk!

Zondag 3 september – Swan Market
Geen leuke souveniertjes gevonden op vakantie of hangt je garderobe toch nog niet vol genoeg? Niet getreurd! Shop jouw must-haves onder het genot van wat hapjes, drankjes en heerlijke deuntjes bij Swan Market. Ook kids zijn welkom en speciaal voor hen zijn er wat leuke activiteiten. 

Zondag 3 september – WijnSpijs Wandeling Oude Haven
Ga je zondag mee? Gezellig wandelen door de Oude Haven van Rotterdam en genieten in zes leuke restaurants van een heerlijke wijnspijs combinatie om je vingers bij af te likken! Welke pareltjes mee doen? Onder andere Pierre en Chung. Het perfecte dagje uit om met familie of vrienden lekker bij te kletsen en culinair verwend te worden. Een betere combinatie is er niet!

Deel bericht
Geschreven door