Hotspot Rotterdam

De afgelopen dagen waren de perfecte definitie van de herfst. Dat mag de pret niet drukken, want de komende week staan er wat toffe activiteiten op de planning die jou uit je beginnende herfstdip sleuren!  

Donderdag 21 september – Girlboss: Francien Regelink
Het is weer tijd voor de volgende editie van #Girlboss waarbij het theater van Bibliotheek Rotterdam in het teken staat van inspirerende en ondernemende vrouwen. Dit keer staat Francien Regelink, hardloopfanaat, marketingtalent én oprichtster van Girls Love 2 Run, in het zonnetje. De tickets zijn €7,50 en zijn zowel te koop online als bij de balie in de bibliotheek. 

Donderdag 21 september t/m zondag 24 september – Het grootste Zwanenmeer ter wereld
Altijd al gedroomd van een levensgroot zwanenmeer? Dan is dit je kans! Het Luxor Theater vertoont hét balletfeest van 2017 met een voorstelling van Engelse topchoreograaf Derek Deane en het Shanghai Ballet. Kijk voor meer informatie en de verkoop van de tickets op de website. 

Donderdag 21 september t/m zondag 24 september – Rotterdam Pride
Niet alleen onze hoofdstad viert de Pride van Nederland. Rotterdam doet er namelijk nog een schepje bovenop. Vier dagen lang is het feest en vieren we de vrijheid van seksuele en culturele diversiteit. Op 23 september vindt de Pride Walk plaats waarbij de straten van Rotterdam kleurrijker dan ooit worden. Het thema van 2017 is ‘Mind the Gap’. Dit thema vraagt aandacht voor de verantwoordelijkheid die we hebben als individu, als groep en samenleving om met elkaar in gesprek te blijven en een veilig klimaat te creëren voor onszelf en onze medemensen waarin je mag zijn wie je bent ongeacht je geaardheid of genderidentiteit. We show our pride, we are Rotterdam Pride! 

Vrijdag 22 september – zondag 24 september – Djemaa el Fna – Eetplein Rotterdam
Voor het vijfde jaar op rij transformeert het Museumpark weer in Djemaa el Fna, het magische en feestelijke festival van Rotterdam. Het eetplein is geïnspireerd op het gelijknamige plein in Marrakech. Drie dagen lang kun je genieten van de Noord-Afrikaanse keuken en cultuur. Daarnaast zijn er leuke activiteiten gepland in de vorm van muziek, spoken word, theater, talkshows en comedy. Stel je citytrip naar Marrakech nog maar even uit, want je bent hier aan het juiste adres! 

Zaterdag 23 september – zondag 24 september – Rooftop Screening Stroom Rotterdam
Toe aan een romantisch avondje rooftop screening? Dat kan op het dak van Hotel STROOM met een magisch uitzicht over de Rotterdamse skyline. Vanaf 18.00 is het dak geopend en kun je beide dagen genieten van de eerste twee delen van ‘The Before Trilogie’. Tickets zijn de koop voor €15 inclusief koptelefoon, zitplaats én toegang tot de silent disco. 

Zondag 24 september – Records, Eggs & Coffee
In voor wat heerlijke nostalgische sounds op de zondagmorgen? Rotown knows what we want met de maandelijkse platenbeurs Records, Eggs & Coffee. Breng alle LP’s en singletjes mee die je niet meer draait en biedt ze aan voor een mooi prijsje of ruil ze voor een andere klassieker. 

Zondag 24 september – Proeft Rotterdam 2017
Levensgenieters alert! Het is tijd voor alweer de zevende editie van Proeft Rotterdam. De trambaan van de Van Oldenbarneveltstraat is omgetoverd tot bruisend foodfestijn. Geniet van al het lekkers, de pracht en praal van de restaurants, winkels en barren uit de straat. Neem zeker een kijkje tussen 11.00 en 18.00 uur, want de food line-up en de gezelligheid zijn het zeker waard! 

Zondag 24 september – Rotzooi Fermentatiefestival 2017
Rotterdam organiseert op zondag 24 september het enige fermentatiefestival van Nederland ooit: Rotzooi Fermentatiefestival 2017. ”Fermentatie wat..?” Ja, dat betekent simpelweg ‘gisten’. Dat klinkt al interessant en biedt eens een ander perspectief dan de thema’s van het gemiddelde foodtruckfestival, toch? Schrijf je ook zeker in voor een van de twintig verschillende demonstraties, workshops en lezingen!

Deel bericht
Geschreven door