Hotspot Rotterdam

Ja ja daar is ‘ie dan, week numero 41. De tijd vliegt, zeker als je het naar je zin hebt. En dat houden we graag zo! Daarom hebben we weer een leuk, lekker en gezellig to-do lijstje voor jou gemaakt voor deze week. Van culinaire hoogtepunten tot swingende dansactiviteiten, het gebeurt allemaal in onze prachtige havenstad. 

Woensdag 11 oktoberCheesy Wednesday
Yes Cheesy Wednesday is back! Aloha Bar begon een tijdje terug met dit heuse kaasevent en sindsdien is het een groot succes. Voor €22,50 p.p. kun je de most cheesy avond ever beleven met een heerlijk kaasfondue met groenten, fruit en brood als sides. Reserveren is verplicht, dus we raden je aan om snel je plekje te bemachtigen via de website voor een kaastastische ervaring. De avond begint om 17.30 uur en gaat door tot 22.00 uur met een lach op je gezicht. Say cheese! 

Donderdag 12 oktoberBenefiet Concert Orkaan Irma 
Na alle schade die de orkaan Irma heeft aangericht is er een hoop hulp nodig om alles weer op te bouwen. Omdat op en neer vliegen niet echt te doen is, organiseren Jacob Streefkerk en Michelle Witvoet speciaal vanaf 19.00 uur een benefiet avond bij poppodium Annabel, zodat je toch nog enigszins je steentje kan bijdragen. Er staat een mooie avond gepland met artiesten als Shirma Rouse, Orange Grove en Kris Berry. Alle opbrengsten zullen naar de slachtoffers en hun familie gaan. De kaartverkoop begint maandag vanaf 12.00 uur op de website van Annabel. Kom jij ook helpen? 

Vrijdag 13 oktoberSalsa aan de Haven
Het mag dan misschien herfst zijn in Nederland, op de Wilhelminapier bij LantarenVenster is het komende vrijdag volop zomer. Met Latijns-Amerikaanse muziek zoals salsa, bachata en kizomba dans jij swingend het weekend in. Je bent vanaf 21.30 uur welkom om een dansje te wagen en dat voor maar €5,-. ¡Ándale! 

Vrijdag 13 oktober t/m zondag 15 oktoberFeestival 
Dit gratis festival in Noord is na het succes van vorig jaar weer terug. Het culturele event (georganiseerd door Stichting Kinderparadijs Meidoorn en Rotterdam Volkstheater) is zowel voor jong als oud en heeft dan ook ruime keus aan workshops, optredens en nog veel meer Rotterdamse gezelligheid. Speciaal dit jaar is er een toevoeging aan het programma met de Feestival DansSalon op zondag van 13.00-18.00 uur. Dus voetjes van de vloer en hop naar Feestival. Want er is voor ieder wat wils tijdens dit driedaagse familiefestival. 

Zaterdag 14 oktoberOpening nieuwe tentoonstellingen Museum Boijmans Van Beuningen
Een nieuw seizoen betekent nieuwe tentoonstellingen. Het geliefde museum van Rotterdam heeft weer veel moois in het vooruitzicht en wij zijn maar al te benieuwd waar ze ons dit keer weer mee verblijden. Tijdens de feestelijke (gratis) opening wordt er gevierd dat er maar liefst vier nieuwe hedendaagse tentoonstellingen te zien zullen zijn de komende tijd. De kunstenaars en ontwerpers zullen meet & greets verzorgen om hun toffe werk toe te lichten om daarna samen te genieten van live optredens. Een feestje dat je niet wilt missen dus!  

Zaterdag 14 oktober3 jaar Bokaal!
Bokaal is een geliefde bar bij vele Rotterdammers. Perfect voor een borrel (of vier) en altijd gezellig. De nacht van zaterdag op zondag bestaan ze al drie jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden! Het feestje begint om 20.00 uur en gaat tot de vroege uurtjes door. Met optredens van onder andere DJ Berry en POP ON ACID , wordt het sowieso een nacht om niet te vergeten. Vier jij de derde verjaardag ook met Bokaal mee? 

Zondag 15 oktoberWorld Food Day Rotterdam
Een hele dag die draait om eten? Count us in! De Markthal opent haar deuren van 12.00-18.00 uur voor alle Rotterdamse foodondernemers zodat jij alle ins en outs leert over hun (h)eerlijke etenswaren. Van productie tot verwerking en transport, het komt allemaal aan bod. Voor de echte foodlovers zijn er excursies waar je de mysteries achter de schermen ontdekt van jouw favoriet. En natuurlijk kun je ondertussen proeven van alle lekkernijen. 

Zondag 15 oktoberSwan Market 
Dit Rotterdamse fenomeen is weer terug met allemaal leuke nieuwe hebbedingetjes. Sieraden, fashion, vintage, kunst en ga zo maar door; het is allemaal te vinden op deze market. Tussen het shoppen door kun je genieten van (h)eerlijke versnaperingen en live muziek. Een ultiem dagje uit voor elke shopping fanaat. Vanaf 11.00 uur ben je weer welkom om je verzameling uit te breiden in de Van Nelle Fabriek.  

Deel bericht
Geschreven door