Hotspot Rotterdam | HTSPT | Rotterdam | Week 42| Agenda | What to do

Een nieuwe week breekt bijna aan en dat betekent dat het weer tijd is voor een agenda vol Rotterdamse events. Zo kan je in week 42 onder andere naar een heerlijke wijnproeverij, shop je verse groentjes op een boerenmarkt en kan je het kunstkwartier van onze Maasstad ontdekken.

Donderdag 19 oktober – Proeverij Natuurwijnen
Onder het mom ‘wijn is fijn’ organiseert Blije Wijnen op donderdag een proeverij met enkel natuurwijnen. Wat een natuurwijn precies is en, nog belangrijker, hoe deze smaken kan je tijdens de proeverij ontdekken. Van 17:30 tot 19:30 ben je welkom om diverse wijnen te proeven in combinatie met een klein hapje, voor €15 p.p.

Vrijdag 20 oktober – Make, Do & Illustrate Middag
Creabea’s opgelet! Hou je van tekenen, schilderen en het maken van collages?! Dan ben je vrijdagmiddag aan het juiste adres bij Elle Aime voor een ouderwetse knutselmiddag. Maak 4 uur lang gebruik van het fijne atelier dat bij de DIY winkel hoort en laat je creativiteit los. Voor €10 ben je welkom om een kunstwerk te maken onder het genot van lekkere hapjes en drankjes.

Vrijdag 20 t/m zondag 22 oktober – KINO’s Birthday Bash
KINO wordt deze week alweer 1 jaar en dat vraagt om een feestje. En niet zo maar een feestje, maar een driedaags verjaardagspartijtje. Op vrijdag kan je de voorpremiere van anime hit ‘Your Name’ bekijken en meelallen met de Karaoke Klub. Op zaterdag zijn er een aantal mooie films te zien en barst het feest ‘s avonds los. Zondag kan je relaxen en genieten van een frans ontbijt terwijl je naar de voorpremiere van meesterwerk ‘Loving Vincent’ over van Gogh kijkt. Kijk, dat noemen wij nou een verjaardagsfeestje!

Vrijdag 20 oktober – Kunstavond
De Witte de With kennen we allemaal op ons duimpje, met name de gezellige restaurantjes en kroegen. Tijdens de Kunstavond kan je het Kunstkwartier van Rotterdam ook eens met een andere blik bekijken. Tijdens de kunstblock avondopenstelling van onder andere Showroom MAMA, TENT Rotterdam, V2 en WORM kan je op eigen houtje hedendaagse kunst ontdekken. Ook is het mogelijk om van 19:00 tot 20:00 aan een high-speed kunstblock tour deel te nemen, voor niks.

Vrijdag 20 oktober – Bierproeverij: Big Belly Brewing
Week 42 heeft niet alleen een wijnproeverij, maar ook een bierproeverij voor de liefhebbers in petto. World of Drinks organiseert op vrijdag een bierproeverij in samenwerking met Big Belly Brewing. Oprichters Remco en Tom laten je kennis maken met hun vijf bieren. En niet zo maar bieren, maar “beers with a body”. De proeverij start om 20:30 en kost €15 p.p

Zaterdag 21 oktober – Rotterdamse Oogstmarkt
Midden in de stad naar een boerenmarkt?! Het kan. De Rotterdamse Oogstmarkt is een tweewekelijkse boerenmarkt op het Noordplein, waar je verse en bovenal smaakvolle producten rechtstreeks van de makers kunt kopen. Sla het gebruikelijke rondje in je buurtsuper eens over en doe je wekelijkse boodschapjes op een echte markt, voor een eerlijke prijs.

Deel bericht
Geschreven door