Hotspot Alan & Pim's RotterdamEen beetje verscholen in de Rotterdamse Wijnhaven, vind je Alan & Pim’s. Een stoer en gezellig kiprestaurant waar je kan aanschuiven aan de houten robuuste tafels, maar ook je vers gegrilde kip kan afhalen. Wij mochten langskomen om de kip van het spit te proeven.

Direct zijn we onder de indruk als we binnenstappen bij Alan & Pim’s. De open keuken en onwijs gave paintings aan de muur zijn de eyecatchers in de zaak. De ruimte heeft een stoere en mannelijke uitstraling en bijna alles is gemaakt van hout, zowel de tafels als de bar. De open keuken zorgt ervoor dat je mee kan kijken met chef Justin Hoogstraten – een chef met passie voor koken – terwijl je kippetje heerlijk aan het spit roteert. Het valt ons op dat het redelijk druk is in de zaak, en dat voor een maandagavond. Gezellig, laat die kip maar komen!

Hotspot Alan & Pim's Rotterdam
De menukaart is simpel, maar doeltreffend, fijn voor ons als twijfelaars! Normaal gesproken check ik altijd de menukaart voordat ik ergens naar binnen stap, dit om te voorkomen dat ik een uur bezig ben een gerecht te kiezen en vervolgens nog van mijn buurman z’n bord mee eet. We kunnen kiezen uit kip in verschillende maten en smaken. Hele kippen voor de mannelijke of de geoefende vrouwelijke eter. Voor de wat kleinere eters is er de halve variant. Hierbij kun je kiezen uit de smaken naturel, bitter sweet BBQ, Provençaals of Thais. Wij gaan voor de halve Thaise variant. Enigszins pittig, maar dat houdt ons niet tegen. Daarnaast willen we een burger proberen. Een Big Chick Burger met kip, tzatziki, tomaat, rode ui & spek. Omkomen van de honger zullen we in ieder geval niet, want we besluiten op advies van de aardige bediening, de caesar salad erbij te nemen. Om de honger alvast iets te stillen beginnen we vooraf met wat brood en kippeling. De malse kip is voorzien van een krokant omhulsel wat zorgt voor een lekkere bite.

Alan & Pim's
Tijd voor het hoofdgerecht. Het kippetje is verdraaid goed gelukt, om je vingers bij af te likken! En dat doen we doen ook, want deze kip eet je ongegeneerd met je vingers. De kip smaakt sappig en heeft een krokant laagje en is inderdaad pikant, maar het is het zeker waard! Ook de burger mag er zeker wezen, de verse kruiden zorgen hier voor wat frisheid. Voor deze burger komen we in de zomer zeker terug. De verse frietjes vielen iets minder in de smaak, deze mochten naar ons inzien iets knapperiger zijn. Daarentegen is de huisgemaakte appelmoes echt goddelijk! We know.. een guilty pleasure!

Hotspot Alan & Pim's Rotterdam

Als afsluiter nemen we een kopje koffie, want we zitten aardig vol. De chef vertelde ons dat ze eerst alleen filterkoffie hadden, maar hier toch mee zijn gestopt wegens te weinig animo. Wat ons betreft, gooi die filter er maar weer in, oefen de barista-skills wat achter die machine en kies voor een fijne koffie!

Need we say more? Met alle oprechtheid mag gezegd worden dat het eenvoudige stuk vlees dat kip heet hier tot zijn recht komt. Alan & Pim’s is niet alleen geschikt om ’s avonds een hapje te eten, maar je kunt er ook genieten van verschillende lunchgerechten. Bijvoorbeeld een pittige Thaise salade. Of een caesar sandwich met lekker vers brood van Jordy’s Bakery. Een must try, bon appétit! 

Adres: Posthoornstraat 524

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door