Hotspot Rotterdam | Alfredo's Taqueria

Een beetje hotspot-fan is het vast niet ontgaan: we hebben er een nieuwe Mexicaan bij! Aan het begin van de zomer opende Alfredo’s Taqueria haar deuren aan de Goudsesingel. Eerst enkel met een proefmenu voor familie, vrienden en eerste liefhebbers, maar inmiddels draait de zaak op volle toeren. De officiële opening is op vrijdag 29 september, maar wij gingen natuurlijk alvast even voor je voorproeven. En dat was een waar feestje!

Als je langs de zaak loopt, valt gelijk op hoe kleurrijk Alfredo’s Taqueria is. Vooral de kleuren blauw en roze zijn goed aanwezig. De roze trappen zijn al een ware hit op Instagram en de blauwe bar wordt door insiders ook wel de Ferrari van Alfredo’s genoemd. Simpelweg omdat deze een fijne eyecatcher is, met mooie cocktails en andere dranken. Het idee achter deze ruime bar is dat gasten hier comfortabel iets kunnen drinken voor- én nadat zij gegeten hebben. Je kunt hier lekker blijven hangen, dat past bij de Mexicaanse gastvrijheid.

Hotspot Rotterdam | Alfredo's TaqueriaHotspot Rotterdam | Alfredo's Taqueria

Alfredo’s is speels ingericht. Wanneer je binnenkomt, heb je niet gelijk alles gezien. Er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. De eigenaar houdt erg van contrasten en dat vertaalt zich ook in de zaak. Tegenover de chique bar staan klapstoeltjes met gekleurde kussentjes en tegen de muur staan fijne banken. Achterin de zaak bevindt zich de open keuken, waar ik het gevoel krijg dat ik street food aan de counter kan bestellen en daarna verder kan slenteren. Met mooi weer zit je lekker in de Mexicaanse binnentuin, die gezellig vol hangt met gekleurde lampjes. En dan heb ik het alleen nog maar over de benedenverdieping gehad. Als je één van de roze trappen naar boven neemt (ja, er zijn er meer), kom je in de woonkamer. Hier heb je een gezellig uitzicht op de rest van de zaak.

Hotspot Rotterdam | Alfredo's TaqueriaHotspot Rotterdam | Alfredo's Taqueria

Genoeg over het interieur. De smaak van het eten staat hier voorop. Met een keuze uit verschillende kleine en grotere gerechten is er genoeg om te proeven. Natuurlijk ontbreken de klassieke tortilla chips met guacamole niet op de kaart. De tortilla’s worden elke week zelf gemaakt door een Mexicaanse dame en dat próef je. Verder wordt ieder gerecht vers bereid. De Mexicaanse roots van de eigenaar zijn zeker terug te vinden. En la madre komt twee keer per week binnenwandelen om van alles te proeven en  te finetunen.

Hotspot Rotterdam | Alfredo's Taqueria

De cocktails zien er niet alleen super gezellig uit, ze smaken ook als een feestje. De verleiding is groot om alles van de kaart te proberen. Reden genoeg om nog eens terug te komen. Ook voor de Mexicaanse koffie kun je zeker blijven hangen. Deze wordt samen met Man met Bril Koffie speciaal geïmporteerd. Alles wordt geserveerd door de vriendelijke bediening in een witte polo met ouderwets rood met wit gestreept schort. Een knipoog naar de taqueria’s in Mexico. 

Hotspot Rotterdam | Alfredo's Taqueria

Bij Alfredo’s is het altijd Taco Tuesday en er komt binnenkort een all-day menu, dus waar wacht je nog op? Vamos! En voor wie in is voor een feestje; vrijdagavond is dus de officiële opening. Bij mooi weer in de gezellige binnentuin. Olé!

Adres: Goudsesingel 204
Openingstijden: Zondag, dinsdag + woensdag: 11.00 – 00.00 uur | donderdag: 11.00 – 01.00 uur | vrijdag + zaterdag: 11.00 – 02.00 uur

Instagram | Facebook

 

Deel bericht
Geschreven door