Hotspot Rotterdam | Aloha

Vroeger brachten we onze warme zomerdagen het liefst door in het buitenzwembad van Tropicana, nu wanen we ons graag in een tropisch paradijs op het fantastische terras van Aloha!

De Aloha Bar is sinds 2013 als pop-up, en sinds 2016 als volwaardig restaurant, te vinden in het voormalig zwemparadijs. En hoewel we het hier nu hebben over een horecazaak, zijn alle unieke eigenschappen van het zwembad bewaard gebleven. De wildwaterbaan, het buitenzwembad, de rotsen, alles heeft nog steeds zijn eigen plek tussen de hippe meubels en het vele toegevoegde groen. Op deze manier geven ze een oud stadsicoon nieuwe allure!

Hotspot Rotterdam | AlohaHotspot Rotterdam | Aloha

Sinds 2015 maakt Aloha deel uit van BlueCity, dat in hetzelfde pand gevestigd is, waarin de circulaire economie centraal staat. Afval bestaat hier niet, ze laten hun gasten daarom graag zien, proeven en ervaren op welke wijze afval een grondstof kan worden voor de lekkerste én hele gave producten. Voorbeelden? Oesterzwammen groeien hier op koffiedik en koffievliesjes uit hun eigen koffiebranderij, welke verwerkt worden tot bitterballen en geserveerd worden met.. koffiemayonaise! Ook hebben ze een bijentuin op het terras, waarvan de honing gebruikt wordt in de keuken en de bijenwas goed van pas komt bij het maken van de meubels die in BlueCity staan. Heerlijk verantwoord allemaal dus!

Hotspot Rotterdam | Aloha

We bezochten Aloha op een ontzettende warme dag – we moesten wel, want dan is de bar op z’n best – dus we namen plek op het terras en besloten meteen even heerlijk af te koelen met een huisgemaakte ice tea en een huisgemaakte lavendel-vijgensiroop. Heerlijk. Het genieten begon dus al meteen, maar dat kan ook bijna niet anders met dit uitzicht op onder andere de Erasmusbrug, de Willemsbrug én de Hef.

Hotspot Rotterdam | Aloha

Een heerlijke lunch, een gezellige borrel of een smakelijk diner; bij Aloha ben je voor alle drie aan het juiste adres. Omdat we gek zijn op lunch (fave meal of the day), besloten we te gaan voor het 12 uurtje Aloha stijl. Bestaande uit een bitterbal, soepje, cheddar en een half broodje; allemaal ook vegetarisch mogelijk. Yes! Hoewel dit gerecht op zich niet heel bijzonder klinkt (zo smaakte het wel!), serveren ze hier toch vooral gerechten die je bijna nergens anders ziet. Denk aan een maaltijdsalade met burrata, aardpeer, bieten, gefrituurde quinoa en green goddess of gestoofde ossenstaart met opgeklopte merg, gefrituurde quinoa en ansjovis. Genoeg te smullen! De ingrediënten hiervoor komen zoveel mogelijk uit eigen pand/ moestuin óf van lokale en maatschappelijk betrokken ondernemers zoals Lindenhoff, De Groene Weg slagerij, Goede Vissers, Vishandel Jan van As, Stadsimkerij BijBouna, Vet & Lazy en Rotterzwam.

Hotspot Rotterdam | AlohaHotspot Rotterdam | Aloha

Het interieur is een mooie mix van het oude Tropicana met veel houtelementen, gaaf meubilair en groen. En we love groen! Je vindt er verschillende knusse hoekjes in uiteenlopende, maar toch matchende, stijlen, waar je je lekker terug kan trekken met een groep vrienden of om even wat werk te verzetten. En om de imposante betonnen bar kan je helemaal niet heen. Aan de grote lange tafel kun je ook binnen, dankzij de hoge ramen, genieten van een zonnetje. Sowieso geven het open karakter van de ruimte, de oude zwembadelementen – zoals de grove stenen trappen – en al dat groen een beetje een buitengevoel.  De enorme zwarte bank die door het midden van de ruimte slingert doet het geheel ook een beetje denken aan de lobby van een hotel in een tropisch oord. Ook een leuk detail: Aloha’s eigen koffiebranderij in de hoek van het restaurant.

Hotspot Rotterdam | AlohaHotspot Rotterdam | Aloha

Maar het allerleukste aan Aloha is natuurlijk het terras, met misschien wel het mooiste uitzicht over de Maas en de bekende Rotterdamse iconen. Absoluut adembenemend. Het is een zeer ruim terras, dus er is altijd wel een lekker plekje te vinden. Al is het natuurlijk het beste om één van de draadstoeltjes te bemachtigen, samen met een zonnetje op je hoofd geeft dat toch wel een ultiem vakantiegevoel. Ook op het terras is het zwembadverleden van Aloha nog zichtbaar aanwezig, maar dan met een frisse en moderne touch. Wij kunnen dan helaas geen duik meer nemen in het buitenbad, maar vandaag de dag is dit voormalige tropisch zwemparadijs ook het thuis van een familie waterschildpadjes die hier, net zoals wij, graag van het zonnetje genieten.

Hotspot Rotterdam | AlohaHotspot Rotterdam | Aloha

Deze werkelijk unieke stadsoase is zeven dagen per week geopend, dus ga lekker onderuit liggen in een strandstoel mét bijzonder uitzicht over de Maas, of settel je in het ‘buitenbad’ met een borrel of verfrissend glas limonade. Geloof ons, meer heb je niet nodig op een heerlijke zomerse dag!

Adres: Maasboulevard 100
Openingstijden: Zeven dagen per week geopend vanaf 12:00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door