Hotspot Rotterdam | Amy's

Je gaat op vakantie, doet daar inspiratie op, werkt vervolgens een steengoed idee uit en zegt je baan op. Het klinkt misschien heel simpel – dat was het zeker niet – maar zo deed Iris dat ongeveer een paar jaar geleden. En voor ze het wist was Amy’s geboren; een biologische, verse frozen yogurt-bar met 100% natuurlijke ingrediënten. Amy’s staat voor Alles Met Yoghurt (en de laatste letters voor ijs!), dus wij gingen langs om wat yoghurt te happen.

Iris bedacht het concept in 2014 en de populaire Markthal was de ideale locatie voor haar idee. En hoewel je misschien zou denken dat er al genoeg frozen yoghurt-ketens zijn in Nederland, Amy’s onderscheidt zich met name door haar pure en duurzame karakter. Zo gebruiken ze alleen lokale, verse, kwalitatieve en eerlijke producten en werken ze samen met verantwoorde organisaties.

Hotspot Rotterdam | Amy'sHotspot Rotterdam | Amy's

Yoghurt, iets waar een groot deel van Nederlanders alleen de dag mee begint. Daar brengt Amy’s verandering in met haar ijskoude, biologische fresh and frozen yoghurt, voor íeder moment van de dag. Hier stel je jouw eigen yoghurt samen met de lekkerste toppings, zoals handgesneden vers fruit (aardbeien, kiwi, ..), fairtrade chocolade, muesli, noten, superfoods en speciale sauzen. Makkelijk on the go of neem rustig je tijd om ervan te genieten aan Amy’s bar.

Hotspot Rotterdam | Amy's

Met oog op de (hopelijk) zomerse dagen, is een frozen yogurt niet alleen een hele lekkere, maar ook  een bewuste keuze. Voor de fitgirls (en boys, natuurlijk) onder ons: het bevat slechts 1,5% vet en veel vitamine A en C. Daarnaast smaakt het fris en valt het niet zwaar op de maag. Ook een prima toetje voor de mensen die de term overeating weer eens iets te vaak hebben waargemaakt. ;)

Hotspot Rotterdam | Amy's

De bar ligt achterin de hal, in – volgens Iris – het gezelligste hoekje. Buren komen er ’s morgens hun Giraffe koffie halen en er wordt naar elkaar verwezen als gasten van de iconische markt een ander aanbod vragen. Dat maakt het ondernemen leuk. Maar van alleen buren kan je het niet hebben natuurlijk, gelukkig komt hier van alles langs. Veel toerisme, ja, maar ook groepen studenten en mensen van net buiten Rotterdam. Iris denkt stiekem dat de heerlijke koffie erg helpt om mensen te laten stoppen bij Amy’s. Houd je niet van koffie, dan hebben ze natuurlijk ook o.a. (Pinkyrose) limonade naast je ‘alles met yoghurt’. Dat maakt ze naast kwalitatief ook zeer toegankelijk. 

Hotspot Rotterdam | Amy's

Wat ons betreft is frozen yogurt één van de beste uitvindingen voor de zomer: het is een heerlijke, verkoelende, frisse en gezonde traktatie! O, en ze hebben nu al enkele weken een nieuwe kaart; ga dat proeven! 

Adres: Ds. Jan Scharpstraat 298-40 (Markthal)
Openingstijden: Maandag t/m donderdag van 10.00 tot 20.00 uur | vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur | zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur | zondag van 12.00 tot 18.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door