Hotspot Ani & Haakien

In een stad als Rotterdam zijn er zoveel leuke hotspots dat je eigenlijk niet genoeg hebt aan één dag. Gelukkig zijn er veel leuke hostels, zoals Ani & Haakien. Wij mochten hier een nachtje slapen en vertellen je graag alles over dit leuke hostel.

Ani & Haakien is drie jaar geleden opgericht door Daniëlle en Joyce, twee vrouwen met een passie voor reizen. Na het afmaken van hun studie gingen ze aan de slag met het idee om samen een hostel te beginnen. Het fijne gevoel van thuiskomen in een hostel, zoals zij het altijd hebben ervaren in alle hostels overal ter wereld, wilden ze ook creëren in hun eigen hostel. Zonder een plan van te voren te hebben bedacht, zijn Daniëlle en Joyce aan de slag gegaan. De start van hun hostel hadden ze niet beter kunnen wensen, want vanwege het North Sea Jazz Festival in de stad zat het hostel meteen helemaal vol! Dit zorgde nog wel even voor wat kleine opstartproblemen, maar niks hield Daniëlle en Joyce tegen om van Ani & Haakien een groot succes te maken. En dat is zeker gelukt!

Hotspot Ani & Haakien

Het gevoel van thuiskomen voel je echt bij Ani & Haakien. De fijne afwisseling van allerlei verschillende meubels geeft het hostel een erg gezellige uitstraling. In de woonkamer zijn verschillende plekjes met grote stoelen en banken waar je even heerlijk kan bijkomen of even wat kan lezen.

Hotspot Ani & Haakien

Direct naast de woonkamer ligt de grote open keuken met lange eettafel. Iedereen die in het hostel logeert, mag gebruik maken van deze keuken. ’s Ochtends kan je in de keuken een lekker ontbijtje voor jezelf maken, het hostel zorgt voor brood, beleg en een lekker kopje koffie of een glaasje jus. Het enige wat je zelf even moet doen is je eigen vaat afwassen, maar dat is een kleine moeite toch? Ook ’s avonds kan je voor een klein bedrag gezellig mee-eten in het hostel. Het gerecht van de dag kan je elke dag vinden op het krijtbord in de keuken.  

Hotspot Ani & Haakien

Binnen in het hostel zijn genoeg leuke plekjes waar je even kan zitten, maar de tuin is zeker ook een hele fijne plek. Ondanks dat Ani & Haakien vlakbij Rotterdam Centraal ligt, is de tuin echt een oase van rust. De tuin geeft je het ultieme vakantiegevoel, even weg van alle drukte. En hoe kan je nou beter relaxen dan in een hele fijne hangmat?! 

Ani & Haakien is niet alleen een hele fijne plek om te slapen, want ze organiseren ook nog heel veel leuke tours! Bijna elke dag is er wel een leuke tour waar je bij kan aansluiten, zoals de Kinderdijk by Bike & Boat, de Markthal Tour en de Famous Wednesday Night Walk. Tijdens ons verblijf in het hostel zijn wij meegegaan met deze laatste tour, deze tour brengt je van het nieuwe Rotterdam Centraal naar de plek waar eerst het oude Rotterdam Centraal lag. Ondertussen vertelt de gids veel leuke feitjes over de stad, zelfs als echte Rotterdammer wist ik ook een aantal dingen niet die werden genoemd in de tour. Nog een leuk pluspunt van deze tour is de afsluiting in Bar tijdens de welbekende Karaoke Night!

Kortom, wil je Rotterdam ontdekken en overnachten in een fijne huiselijk sfeer? Dan is Ani & Haakien de place to be voor jou!

Adres: Coolsestraat 47-49

Website | Instagram | Facebook | Twitter

Deel bericht
Geschreven door