Aqua Asia Club sushi
De Aziatische keuken is niet meer weg te denken uit ons land. In Rotterdam uit zich dit in het groot aantal eethuisjes, toko’s en Aziatische restaurants die de stad rijk is. HTSPT Rotterdam koos voor de absolute top en ging langs bij Aqua Asia Club.

We nemen jullie mee naar de Wilhelminapier, misschien wel de meest dynamische en inspirerende plek van onze stad. Dit levendige stukje Rotterdam, ook wel Manhattan aan de Maas genoemd, staat vol iconen van moderne architectuur. Neem bijvoorbeeld De Rotterdam, ontworpen door niemand minder dan Rem Koolhaas. Een deel van de begane grond vormt het decor van Aqua Asia Club. Een plek die in het teken staat van eten, drinken en loungen op het hoogste niveau.  

Aqua Asia EntreeWe hadden een afspraak met Michael Yam. Een jonge en zeer attente gastheer, zo bleek. Michael is afkomstig uit een echte Rotterdamse horecafamilie. Zo had zijn opa jaren geleden al een succesvol Chinees restaurant in de Pannekoekstraat en staan zijn ouders aan het hoofd van maar liefst drie restaurants. Restaurant Asia, Itami en (officieel ook) Aqua Asia Club zijn allemaal in het bezit van meneer en mevrouw Yam. Maar eigenlijk is Aqua Asia Club is ook een beetje van Michael, zo vertelde hij. We waren erg nieuwsgierig naar de rest van zijn verhaal. Maar niet voordat hij ons een rondleiding door de zaak had gegeven.

Met De Rotterdam als decor van je restaurant, kun je natuurlijk niet aankomen met een oubollige look. Eigenlijk kunnen we er heel kort over zijn: Aqua Asia Club geeft ons het echte wauw-gevoel! Hoge plafonds, mooie verlichting en stijlvolle meubels vormen samen een knap interieur en stralen moderniteit en klasse uit. Gekleurde lucky cats en rode lampionnen zal je hier absoluut niet tegenkomen. Feitelijk zijn de orchideeën de enige interieurobjecten met een link naar het Verre Oosten. Het restaurantgedeelte, de open keuken en het terras zijn gelegen op de begane grond. Loungen kun je boven, op de ‘zwevende vloer’. Borrelen pal naast de huis-DJ? Dat kan op vrijdag- en zaterdagavond. En voor we het vergeten; de enorme raampartij biedt een fenomenaal uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam.

Aqua Asia DJ

We namen plaats aan een van de ronde tafels in het restaurant. Michael schoof gezellig aan en vertelde gepassioneerd over ‘zijn’ zaak. Aqua Asia is eigenlijk een cadeautje van zijn ouders; een unieke kans om zichzelf volledig te kunnen ontplooien. En dat lukt hem aardig. Terwijl hij ons uitgebreid de wijnen en gerechten op de kaart liet zien, verschenen de meest oogstrelende hapjes uit de keuken. Onze tafel was vertegenwoordigd met het beste van de kaart. Wat er zoal op tafel stond? Sashimi van zalm en Australische hamachi geserveerd met sojasaus, gember en verse wasabi. Daarbij diverse unieke uramaki’s, waaronder de Rainbow Roll, de Red Dragon Roll en een special met coquilles en groene asperges. En tot slot twee kingsize garnalen (rechtstreeks van de Japanse barbecue), warme edamame boontjes en twee verschillende vleesgerechten.

meat Aqua Asia

Veruit onze favoriet was de Red Dragon Roll; een rol met bovenop dungesneden Wagyu rib eye, welke was gevuld met krokant gefrituurde garnaal, komkommer, truffelmayonaise en zevenkruidenpoeder. We maakten dankbaar gebruik van Michael’s kennis als sommelier, en dronken bij al dit lekkers drie soorten witte wijn; een Chardonnay, een Grüner Veltliner en een Pinot Gris. En net toen we dachten dat onze avond compleet was, viel de schemering in en klonk er fijne loungemuziek uit de speakers.

We zullen het bezoek aan Aqua Asia Club niet snel meer vergeten. De service, het eten en de ambiance; alles klopte. Moeten we per se iets negatiefs noemen? Vooruit. We willen nu nooit meer naar all-you-can eat Japanner. 

Adres: Holland Amerikakade 106
Openingstijden: maandag t/m donderdag: 12.00 – 22.30 | vrijdag en zaterdag:  12.00 – 23.00 | zondag: 13.00 – 22.30 uur.

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door