Arzu entreeVorige maand was er een klein feestje gaande op nummer 209A van de Bergweg in Rotterdam-Noord. In het bijzijn van familie, vrienden en trouwe fans opende Arzu daar de deur van haar eerste eigen winkel. En wij konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te gaan nemen. 

Als je een fanatieke Swan Market- of food festivalganger bent, zou het zomaar zo kunnen zijn dat je allang weet wie Arzu is. Talloze dagen droeg zij daar, gewapend met haar truffels en foodbars, bij aan het creëren van het ultieme festivalgevoel. Maar het avontuur van Arzu begon eigenlijk al toen ze nog een heel klein meisje was. De keuken was haar ‘speelplaats’, en dat is eigenlijk altijd zo gebleven. Natuurlijk bleven haar bakcreaties bij haar vrienden en vriendinnen niet onopgemerkt; Arzu’s baksels verdwenen probleemloos achter de kiezen. En het leuke is: nu kun jij ze ook proeven. Wanneer je maar wilt, want wachten tot Arzu met haar lekkernijen ergens op een markt opduikt is er niet meer bij. Zes dagen per week staat de deur van Arzu The Foodbar Supplier wagenwijd voor je open!

arzu poefjes

Redelijk flabbergasted waren we, toen we op een zondagmorgen Arzu’s winkel binnenwandelden. Meer dan een toonbank waarop haar foodbars uitgestald zouden zijn, hadden we namelijk niet verwacht. Arzu The Foodbar Supplier bleek echter meer dan dat. Veel meer zelfs. Een schattig trappetje leid je naar de vide, waar je kunt plaatsnemen aan de lange houten tafel of op een van de poefjes op de grond. Aan het plafond hangen verschillende planten, een vleugje Midden-Oosten zie je terug in de wanddecoraties en uit de lege augurkenpotten (lees: lampen) brandt warm licht. Ook de menukaart mag er zijn! Je knorrende maag tem je met pannenkoeken, havermoutpap of broodjes die a la minute worden bereid door niemand minder dan Arzu herself. Samengevat is het een sfeervolle hangout waar kan worden gegeten, gewerkt, gekletst én kan worden gegeven.

Arzu pancakes
Gegeven? Ja, dat lees je goed. Die muur vol polaroids heeft namelijk – naast heel Instagrammable zijn – nog een functie. Gasten van Arzu The Foodbar Supplier kunnen voor een bedrag van minimaal 2 euro poseren voor de Instax-camera en de foto als souvenir aan ‘The Wall of Donation’ prikken. En het allerbelangrijkste: Arzu verzamelt iedere euro om deze vervolgens te doneren aan een door haar gekozen goed doel. Wanneer er meer van dit soort prachtinitiatieven zouden bestaan zou de wereld er waarschijnlijk een heel stuk leuker uitzien!

arzu foodbars
Toch nog even terug naar de befaamde foodbars, want daar waren we stiekem toch een beetje voor gekomen. En daar kunnen we eigenlijk vrij kort over zijn: deze zijn je van het. Het is niet eenvoudig, al dan niet onmogelijk om de winkel te verlaten zonder een doosje vol foodbars. Hoe kun je immers kiezen tussen een Hazelbar, Espressobar, Marrakech-bar, Cocobar, Bluevanilla-bar, Heavenbar, Salted Caramel-bar of Peanutbar? Juist: niet.

Bars arzu

Nu rest ons alleen nog te zeggen dat je snel langs moet bij deze foodbar én dat je Arzu de komende tijd goed in de gaten moet houden. Met deze nieuwe, heerlijk plek in Noord is het Arzu-avontuur namelijk nog lang niet ten einde.

Adres: Bergweg 209A
Openingstijden: dinsdag – vrijdag: 09.00 – 17.30 uur | zaterdag: 09.00 – 17.00 uur | zondag: 11.00 – 17.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door