HTSPT, HTSPT Rotterdam, Rotterdam, Asian BBQ, hotspotVergeet die dramatische kerstavonden met een aangekoekt gourmetset en eindeloze vetvlekken op tafel. Vergeet ook die zomeravonden met een wegwerp BBQ en rauwe kip saté. Aan het Hudsonplein is vorig jaar namelijk Asian BBQ neergedaald. Een reizend pop-up restaurant dat de Thaise Mookata, een Thaise BBQ, heeft geïntroduceerd in Nederland. Gerund door Miranda en Mischa, een ondernemend stel dat, wanneer Asian BBQ niet open is, in Thailand woont.

De Mookata is een traditionele Aziatische barbecue en lijkt een beetje op een UFO. Op de bolling aan de bovenkant grill je vlees en vis en in de rand van het gevaarte maak je soep. Hotpot en grill, twee vliegen in een klap. Voor traanogen en stinkende kleding hoef je niet bang te zijn, de kokosbriketten in de barbecue roken en stinken namelijk niet. Mocht je nou geen zin hebben om te barbecueën, dan ben je bij Asian BBQ ook aan het juiste adres voor traditioneel Thais en zelfs Birmees eten. Naast lekker eten moet er natuurlijk ook lekker gedronken worden. En keuze genoeg, van verfrissende Singha en Chang biertjes tot de niet te vergeten Sangsom buckets. 

ASIANBBQ3Een bijzonder gerecht is de Burmese tealeaf salad, een salade die volgens Miranda nergens anders in Nederland wordt voorgeschoteld. De salade is naar traditioneel Birmees recept. Mischa en Miranda wonen een aantal maanden per jaar in Thailand (jaloers!), dicht bij de Birmese grens, en hebben zodoende het gerecht ontdekt. De theebladeren worden speciaal geïmporteerd vanuit Birma, naar Nederland. Ook mogen we de zelfgemaakte curries van Miranda niet onbesproken laten. Wij mochten de gele curry proberen en hebben zeker een aantal minuten sprakeloos zitten genieten. En als je heel lief bent krijg je misschien nog tips om je eigen huisgemaakte curry tot een hoger niveau te tillen. Hotspot, HTSPT Rotterdam, Rotterdam, AsianBBQ, Mookata

Het interieur van Asian BBQ is gezellig en ongedwongen. Het bestaat uit oude kabelhaspels waarop je zit en aan eet en de ruimte is verlicht door sfeervolle lampionnen. Naast enorm veel ruimte binnen, ook voor grote gezelschappen, hebben ze afgelopen jaar een fijn terras geopend. Wederom met grote kabelhaspels, pallets en lampionnen. Voor wie in Thailand is geweest, is binnenkomst bij Asian BBQ een feest van herkenning. Zoals de beruchte ‘beer towers’ en gezellige plastic borden en mandjes in een overdaad aan kleur. 

Asian BBQ, Hotspot, HTSPT Rotterdam, Rotterdam

Naast een gezellige tent is Asian BBQ ook een aanwinst voor de wijk, die momenteel in opmars is en opbloeit. Miranda en Mischa hebben hier zeker een groot aandeel in gehad en daar zijn we blij mee! En nu je al die gourmet en barbecue drama’s bent vergeten, snel naar Asian BBQ met je date, je oma, je collega’s en ga genieten!

Adres: Hudsonplein 7

Openingstijden: woensdag t/m zondag: 17.30 – 23.00 uur.

Website | Instagram | Facebook | Twitter

Deel bericht
Geschreven door