Ayla Binnenkomer

Hoe fijn we de vele hotspots in Rotterdam ook vinden; erg onderscheidend zijn ze meestal niet. Met de nadruk op meestal. Gooi je handen maar alvast in de lucht, want het innovatieve horecabedrijf Mess heeft een nieuw pareltje geopend! Eerder al vielen we als een blok voor hun bijzondere concepten als The Suïcide Club, Biergarten, Avenue en De Ontbijtbar, en sinds een week of twee kunnen we genieten van Ayla.

Het pand op de hoek van de Kruiskade, dat is waar we moeten zijn. Dit keer niet voor de vrimibo bij Avenue of voor het scoren van een ontbijtje bij De Ontbijtbar, maar voor (inter)nationale allure in het hart van onze stad! En dat zeven dagen per week, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. 

Ayla interieur

Het interieur van Ayla is een indrukwekkende binnenkomer. Medhi le Mair van King Kongs is verantwoordelijk voor het ontwerp en heeft zich laten inspireren door diverse culturen. Je ziet invloeden terug uit steden als Beiroet, Casablanca, Barcelona en New York. Neem krukjes bekleed met Oosterse prints, een met cementtegels beklede bar, Arabische muurschilderingen én industriële lampen die je voor even naar een loft in Brooklyn laten afdwalen. Het gros van al dit moois is ook nog eens met de hand gemaakt door kunstenaar Joost Goudriaan en zijn team. Deze inrichting is er eentje waar we van blijven snoepen.

Ayla likeur

Over snoepen gesproken; nadat de kaart ons heeft verteld wat voor soort gerechten Ayla serveert, is dat het enige dat we willen. De wekelijks wisselende kaart is een match met het interieur: internationaal, veelzijdig en bijzonder. De dag kun je hier starten met granola, pancakes, porridge en eiergerechten. Tijdens de lunch en het diner bestel je tapas die gebaseerd zijn op smaken uit de Mediterrane, Noord-Afrikaanse en Oost-Europese keuken. Smaakmakers zijn onder andere harissa, geroosterde amandelen, beurre noissette, granaatappel en gremolata. Zo lekker! Over de chef zelf valt trouwens ook wat te zeggen: Hette Hettema stond voorheen in de keukens van sterrenrestaurants Zwethheul en Joelia. Ook de taartjes en desserts laten het water in je mond lopen. Witte chocolademousse met ganache en gepocheerde peer, iemand?

Ayla barman

Kiezen van de kaart viel niet mee: stiekem wilden we alles proeven. Uiteindelijk besloten we te gaan voor fluffy pancakes met pistache, dadels en gezouten karamel en voor boerenyoghurt met vers, gedroogd fruit en granola. Brunchen bij Ayla is in ieder geval een feestje! 

Terwijl we genoten van onze thee en dadels schoof niemand minder dan Nikki van Dijk, mede-bedenker van Ayla, bij ons aan. Kern van haar verhaal was eigenlijk: Ayla onderscheidt zich door in te spelen op behoeften van de klant. Maar wél op een dynamische en geheel eigen wijze. Zo bestaat het unieke baraanbod onder meer uit likeuren die zij – geheel in de stijl van Ayla – samen met Distillery Rutte ontwikkeld hebben.

Ayla fluffy pancakes

Wij verwachten dat het storm gaat lopen bij Ayla. Nu horen we jullie denken: maar even reserveren dan. Helaas, dat kan niet. Daarentegen zegt Ayla wel de garantie te bieden dat het maximaal 7 minuten duurt voor de gerechten worden geserveerd. Erg lang zul je dus niet hoeven wachten tot het moment dat er een tafeltje vrij komt. En dat wachten is het – tot de laatste minuut – meer dan waard.

Adres: Kruisplein 153
Openingstijden: 7 dagen per week van 8:00 tot 24:00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door