Hotspot Baek Rotterdam

Het sinds kort geopende Baek Food & Drinks is dé plek waar je heerlijk kan lunchen, dineren of borrelen. Al eerder schreven wij dat Baek één van de nieuwe hotspots is die je zeker moet onthouden, daarom vertellen we je er graag nog wat meer over.

Half maart was het dan eindelijk zover, Baek Food & Drinks opende zijn deuren. De vrienden Joost en Peter hebben lang gezocht naar de perfecte plek, maar na lang zoeken vonden ze deze eindelijk aan de Blaak. Na het vinden van deze ideale locatie moest er nog hard gewerkt worden, maar al het harde werken resulteerde wel in een gloednieuwe hotspot!

Het industriële interieur, met de grote lampen, houten stoelen en zwarte elementen, geeft Baek een stoere uitstraling. Het geheel wordt nog extra opgefleurd met het mooie grote gekleurde schilderij aan de muur en de bloemetjes op de tafels. Ook erg leuk aan het interieur van Baek is het stukje open keuken. Terwijl je zelf lekker iets aan het drinken of eten bent, kan je ondertussen zien hoe het er aan toegaat in de keuken. Niet alleen het interieur binnen is de moeite waard om te benoemen, ook het heerlijke terras buiten is zeker noemenswaardig! Door de goede ligging van het terras schijnt er heel de dag een heerlijk zonnetje op het terras, dus laat het terrasjesseizoen maar beginnen! 

Hotspot Baek Rotterdam

Nog een erg leuk detail in het interieur zijn de barkrukken! Familie en vrienden van Joost en Peter wilden graag helpen met het opzetten van hun eerste eigen zaak. Omdat de vrienden niet om geld wilden vragen kwamen ze met een leuk idee, iedereen die wilde helpen kon een barkruk kopen, om zo een steentje bij te dragen aan Baek. Lees dus zeker eens de naamplaatjes die op de barkrukken zitten, want er zitten een paar originele tussen!

Hotspot Baek Rotterdam

En laten we het ook nog even hebben over het heerlijke eten bij Baek! Wij kregen een aantal verschillende gerechten van de lunchkaart: pompoensoep met tijm, een tosti met geitenkaas en chorizo, een salade met gegrilde octopus en een sandwich met vitello en Hollandse spruiten. Er is genoeg keuze, want alle sandwiches zijn ook verkrijgbaar als salade of als voorgerecht. De gerechten, met invloeden uit verschillende keukens, waren erg lekker en soms verrassend van smaak. Marnix, chefkok en vriend van Joost en Peter, heeft de gerechten een eigen twist gegeven, hierdoor zijn ze net even wat anders dan ergens anders.

Hotspot Baek Rotterdam

En toen wij de desserts zagen op de menukaart moesten we wel de Baek chocolate bar proeven, wat een goede keuze was dat! 

Hotspot Baek Rotterdam

Misschien ben je weleens langs Baek gelopen of gefietst op de weg naar het centrum. Maar zorg ervoor dat je de volgende keer echt even naar binnen gaat, want Baek Food & Drinks is een echte aanrader!

Adres: Blaak 329
Openingstijden: zondag – woensdag: 11.00 – 23.00 uur | donderdag – zaterdag: 11.00 – 01.00 uur 

Instagram | Facebook 

 

Deel bericht
Geschreven door