Hotspot Rotterdam | Baker's Dough

Lekker snoepen van het koekjesdeeg; we deden (of doen!) het allemaal. Dat hier eindelijk een échte bar voor kwam was dan ook meteen wereldnieuws in Nederland!

Twee maanden geleden was het zover, de dag waar half Nederland ondertussen smachtend naar uitkeek: de eerste cookie dough bar in ons land werd geopend. En extra veel geluk voor ons, want de Rotterdamse ondernemers Paul Bakker en Eline Moor zitten achter dit fijne concept. Je weet wel, die van één van onze andere favorieten: Baker & Moore! Na een tripje naar New York, waar ze hun eerste kennismaking hadden met de extreme hype van eetbaar koekjesdeeg, ging het heel snel. Eenmaal thuis werd alles meteen in gang gezet: de plannen werden gemaakt en voor de financiering werd een crowdfunding-actie op poten gezet. Een goed idee; want binnen no time was er genoeg geld verzameld om echt van start te gaan met Baker’s Dough. Yes!

Hotspot Rotterdam | Baker's DoughHotspot Rotterdam | Baker's Dough

En nu zijn we twee maanden verder en is de hype op de Pannekoekstraat nog steeds meer dan gaande. Dagelijks produceren/ verkopen ze dan ook ongeveer 200 (!) kg deeg, wat ze allemaal achterin de open keuken bereiden. Tijdens de opening – daar waren we natuurlijk ook bij – hebben we het proeven door de drukte even overgeslagen, maar ook nu stond de zaak nog bomvol. Dus hoppa, toch maar in de rij staan dit keer! Het interieur heeft trouwens wat weg van een grote mintgroene woonkeuken, zoals je die ziet bij grootmoeders, maar dan met een klein modern tintje. Het oogt en voelt lekker huiselijk, met de ruitvormige tegels, kasten vol koperen keukenattributen en ouderwetse potten en blikken. De dough bestel je aan de grote bar, die prominent in het midden van de zaak pronkt.

Hotspot Rotterdam | Baker's Dough

We waren vrij vlot aan de beurt om te kiezen en dat was nog niet makkelijk. Baker’s Dough heeft namelijk een create-it-yourself concept, dus je mag je small, medium of large cupje koekjesdeeg van top tot teen samenstellen, te beginnen bij het deeg zelf. Je hebt hier vier keuzes waarvan het water je al in de mond loopt (hello, salty caramel), waarvan er één veganistisch en glutenvrij is. Vervolgens ga je door naar de toppings en hier kan je het zo gek maken als je zelf wilt: van Tony’s tot Oreo’s en van blauwe bessen tot kokosrasp. Voor iedere topping rekenen ze €0,50 dus het is maar net hoeveel je eraan uit wilt geven. Natuurlijk maak je het feest af met een sausje (Nutella, iemand?) en een bolletje ijs! Mocht je trouwens echt niet zelf kunnen kiezen, dan heb je ook de keuze uit een aantal vooraf samengestelde specials, zoals de ‘If it ain’t Dutch, it ain’t much’ met stroopwafel en bastogne!

En toen stonden we daar, met ons cupje deeg en een latte met amandelmelk in de hand. De drukte had namelijk nog niet afgenomen en veel zitplaatsen hebben ze helaas niet. Al is dat ook niet gek, want eigenlijk is het idee hier vooral to-go. Even geduld dus maar, want we wilden wel wat mooie plaatjes schieten. Zoals je aan de foto hierboven kan zien duurde dat wel even, het ijs was ondertussen wat gesmolten. Maar goed, you get the idea. It still looks good!

Hotspot Rotterdam | Baker's DoughHotspot Rotterdam | Baker's Dough

En toen was het eindelijk tijd om te proeven! Iedereen had ons al gewaarschuwd dat het vúllend is, maar poe.. na de toppings opgesmuld te hebben en drie happen deeg te hebben genomen zaten we eigenlijk al vol. Maar no worries, je kan het gewoon mee naar huis nemen! Kan je er eventueel zelf nog koekjes van bakken ook. :)

Hotspot Rotterdam | Baker's Dough

Niet álles draait hier alleen om de cookie dough trouwens, het is ook een kleine giftshop en ze hebben een aantal bijproducten. Je kan hier bijvoorbeeld pindakaas van de Pindakaaswinkel, thee & koffie van Baker & Moore en chocolade kopen om cadough te geven. Ook hebben ze verschillende bites en koeken in het assortiment, maar daar komt binnenkort nog meer bij! Onder andere een bijzondere summer special: cookie over cookie over cookie. Sounds good to us!

Hotspot Rotterdam | Baker's Dough

Na de zomer komt er een nieuwe kaart, dus dat is altijd een goede reden om nog eens terug te gaan. Dus nu kunnen we eigenlijk nog maar één ding zeggen: go dough it yourself!

Adres: Pannekoekstraat 82A
Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 – 22.00 uur | zondag: 12.00 – 22.00 uur

Deel bericht
Geschreven door