Hotspot Rotterdam | Ballroom

Ruim voordat de gin & tonic hype als een bom insloeg, schonk Ballroom al een duizelingwekkend aantal soorten gin. Dat Ballroom daarnaast ook heerlijke gerechten serveert, is voor velen geen nieuws. Wat wel nieuw is: de menukaart. Deze is vorige week ingegaan en wij mochten hem als een van de eersten aanschouwen! 

Een duizelingwekkend aantal soorten gin is bepaald geen understatement. Ballroom heeft zo’n 162 soorten gin in huis. Dat is de grootste collectie gin in Europa! Bekende soorten zoals Bobby’s, Loopuyt en Bombay staan makkelijk voor het grijpen voor de bartender. Het is echter veel spannender om bijvoorbeeld gin met een kleurtje of gin van een andere bes dan de jeneverbes te proberen. Laat je daarbij vooral niet weerhouden om het personeel van Ballroom het hemd van het lijf te vragen over de wondere wereld van gin. Zelf genoot ik van een gin genaamd Copperhead Black Batch met een clementine tonic. De smaken van de gin & tonic kwamen perfect samen in een ware smaakexplosie. 

Hotspot Rotterdam | Ballroom Hotspot Rotterdam | Ballroom

Enfin, we kwamen uiteraard voor de nieuwe menukaart. Het barfood is vernieuwd en Ballroom zal geregeld verse daghappen serveren naast de vis, vlees en vegetarische hoofdgerechten en wisselende desserts. Een van de bekendste gerechten van Ballroom – de classic spaghetti met gehaktballen –  staat uiteraard nog steeds op de kaart.

Ballroom is een fijne hotspot om lekker te happen onder het genot van een alcoholische versnapering. Door de chique maar moderne uitstraling en het perfecte candlelight, is Ballroom ook een uitstekende spot om indruk te maken op je (Tinder)date. Een ideaal gerecht om te delen is de ballplate (een selectie van het barfood). Denk hierbij aan: handgesneden friet met joppiesaus, een hamburgerbroodje met kip op Thaise wijze, een bruschetta met rode biet en pecorino, olijven, een kaaskroketje, een pompoencake met geitenkaas en olijven, mosselen, een classic gehaktbal, garnalen en een pekingeend pannenkoekje met hoisin. Ik kan je het volgende verzekeren: met zo’n heerlijke ballplate achter de kiezen, kun je zorgeloos de hele avond dansen.

Hotspot Rotterdam | Ballroom Hotspot Ballroom Rotterdam

Want, je raadt het al: er kan ook gedanst worden bij Ballroom! Op vrijdag en zaterdag na een uur of tien wordt de restaurantruimte omgetoverd tot een ware Ballroom en draaien de huisdj’s de fijnste plaatjes voor je. Helemaal genieten wordt het op 10 maart a.s., dan organiseert Ballroom namelijk International R. Kelly Day! Op deze speciale dag is Ballroom tot 04.00 uur open, dus genoeg tijd to slip and slide.

Hotspot Rotterdam | Ballroom

Naast een sfeervolle binnenruimte, heeft Ballroom ook een prachtige binnentuin waar je in de zomer heerlijk kunt tafelen. Voordat we die prachtige binnentuin weer kunnen betreden, moeten we helaas toch echt wachten tot de weergoden ons beter gezind zijn. Tot die tijd kunnen we wel heerlijk wegdromen bij onderstaand plaatje!

Ballroom credits: Ballroom

Adres: Witte de Withstraat 88b 
Openingstijden: maandag gesloten | dinsdag, woensdag, donderdag 16.00 – 01.00 uur | vrijdag 16.00 – 02.00 uur | zaterdag 13.00 – 02.00 uur | zondag 13.00 – 01.00 uur 

Website | Instagram | Facebook

 

Deel bericht
Geschreven door