BertmansDat Bertmans the place to be is voor een gezonde, verrassende lunch en een stevig ontbijt was voor ons al meer dan duidelijk. Dat Bertmans sinds kort op doordeweekse dagen ook een avondmenu aanbiedt, klinkt ons als muziek in de oren!

Afgelopen dinsdag vond er een blogger-event plaats bij Bertmans. Gelukkig scheen het zonnetje nog toen ik aankwam en kon ik nog mooi genieten van mijn Marie Stella Maris op het prachtige terras. In de zomermaanden ben ik hier zeker weer te vinden, want ik werd spontaan vrolijk van het uitzicht op de Zaagmolenkade. 

Even later mocht ik samen met wat Rotterdamse (food)bloggers binnen plaatsnemen aan de houten tafel. Ik was erg benieuwd naar welke schitterende gerechten we mochten proeven. Bertmans staat bekend om haar hoogwaardige en dagverse producten die speciaal zijn geselecteerd en zijn bereid met veel liefde. De gerechten zijn voedzaam, gezond en seizoensgebonden. Bertmans houdt speciaal rekening met vegetariërs, vegans en allergieën. Voor iedereen staat er dus wel iets op de kaart waar het water spontaan van in je mond loopt.

BertmansTijd om te proeven! Vooraf werden we verrast met een gezonde snack: groentekoekjes bestaande uit wortel, rode biet, zoete ui, kruiden en cashew tahinsaus. Het leuke is dat deze worden bereid met overblijfselen uit een slow juicer. Over milieubewustheid gesproken! Daarna kwam de zeekraal met tomaten-paprika salsa, gepocheerd ei en Japanse 7 spice op tafel. Weer zo’n gerecht wat ik op mijn kooklijstje kon zetten (al ben ik benieuwd of ik hier de kook-skills voor heb). Als groot avocado-fan was ik ook zeker te spreken over de little gem a la plancha met gegrilde gem, avocado en kappertjes. Daarna kregen we zoete aardappel en polenta friet. Ik had zelf nog nooit van polenta friet gehoord, maar het is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht wat wordt gemaakt van verschillende graansoorten. Even dippen met dat frietje in de spicy mayonaise en smullen maar!

BertmansMijn absolute favoriet was de gekonfijte eend met molesaus, little gem, anchochili-mayonaise, komkommer, avocado, chimichurri, maistortilla en limoen. Ik heb eend stiekem nog nooit zo lekker gegeten en als echte fan móet je dit echt bestellen. Ook was ik gek op de socca, de kikkererwtenpannekoek met rode biet, red chard, gekonfijte sjalot, dragon cashew cream, dukkah en charmoula. De ingrediënten klonken in ieder geval al erg spannend (en onbekend) dus hoe kon dit ooit tegenvallen. Ook konden we onze vingers aflikken bij de Thaise rode kokoscurry met diverse groenten en de risotto. De risotto was zeker een foto waard, want wat zag dit er fris en lekker uit! 

Ook het dessert kon natuurlijk niet tegenvallen na al deze spectaculaire gerechten. Ik kon mijn ogen niet afhouden van de panna cotta met kokosroom, tahiti vanille, pistache en passievrucht. Het zure van de passievrucht smaakte intens in combinatie met het zoete kokosroom en de vanille. Ook de amandeltaart smaakte hemels. De absolute miss dessert 2017 was toch wel echt de bosbessentaart met verpulverde amandelen. Typisch zo’n kleur die ik op de muur van mijn slaapkamer zou willen hebben. En toen zat ik vol, bommetje vol. Tijd om het gezellige diner af te sluiten met een kopje biologische thee. 

Bertmans

Bertmans is zeker een bezoek waard, omdat ze ervoor zorgen dat elk gerecht een eigen verhaal heeft. Ben jij dus toe aan een ultieme smaakbeleving? Dan wordt het eens tijd om te smullen bij deze topper in het Oude Noorden! 

Adres: Zaagmolenkade 15
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.45 – 22.30 | zaterdag en zondag 09:30 – 17.30

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door