hotspot Rotterdam BertmansIn het buitenland is het doodnormaal om buiten de deur te ontbijten, maar in Nederland kenden we dat fenomeen nog niet echt. Met Bertmans komt de ontbijtcultuur eindelijk naar Rotterdam. Bertmans heeft een verrassend en bijzonder menu. Een groot gedeelte van de gerechten is volledig plantaardig en er wordt graag gekookt met groenten, zaden, noten en peulvruchten uit het seizoen.

hotspot Rotterdam Bertmans

De kaart is onderverdeeld in ontbijt, lunch en snacks. Wij waren vorige week vroeg uit de veren en bezochten Bertmans voor een ontbijtje. Op de ontbijtkaart vind je onder andere kokosyoghurt met chiazaad, dadel, hazelnoot en munt en wentelteefjes gemaakt met speltbrood en amandelmelk. Ik bestelde pannenkoekjes van boekweit, bereid met amandelmelk met daarbij blauwe bessen, banaan en whipped cream van cashewnoten. Ontzettend lekker, glutenvrij én helemaal plantaardig! Judith bestelde koude havermout, bereid met rijste- en amandelmelk met daarbij vijgenjam, rode bessen, citroentijm en amandelen. Ziet het er niet heerlijk uit?

hotspot Rotterdam Bertmans

Bij je eten bestel je een cold pressed sapje, een smoothie (beide leuk vernoemd naar de kleur!), Giraffe koffie, thee of een glaasje wijn (laatstgenoemde misschien niet bij het ontbijt..). Ook staan er een aantal zoetigheden van Sharp Sharp en Sue, zoet zonder suiker, op de kaart. De key lime van laatstgenoemde kunnen we zeker aanraden. Helemaal oké voor de healthfreaks onder ons.

hotspot Rotterdam Bertmans

Locatie: Zaagmolenkade 15
Openingstijden: maandag – vrijdag: 09.30 – 17.30 | zaterdag + zondag: 09.30 – 18.00

Instagram | Facebook

 

Deel bericht
Geschreven door