Hotspot Bio Bodega RotterdamIn de Provenierswijk, vlak achter het Centraal station, vind je Bio Bodega. Bio Bodega is een lunchroom én een biologisch minisupermarktje, waar je ook maaltijden ‘to go’ kunt halen. Claudia Nagaro, de eigenaresse, bereidt de meeste maaltijden en lekkernijen zelf. Ze werkt voornamelijk met biologische ingrediënten en als het even kan ook met producten die hier uit de omgeving komen. Claudia, geboren in Peru, brengt met Bio Bodega iets van de eetcultuur uit haar geboorteland naar Rotterdam. Lekker en gezond eten, in het gezelschap van vrienden of familie, een fijn muziekje op de achtergrond en misschien een flesje goede wijn op tafel, daar draait het om!

Het eten bij Bio Bodega is voornamelijk vegetarisch. Sommige gerechten zijn geheel plantaardig, af en toe vind je er een gerecht bereid met vlees. Er hangt een heel ontspannen sfeertje, dus neem vooral uitgebreid je tijd om een gerechtje uit te zoeken en er lekker van te genieten. Op de krijtmuur kun je zien wat er allemaal op het menu staat en in de vitrine staan verschillende gerechtjes en snacks uitgestald. Wij hadden moeite met kiezen, het ziet er namelijk allemaal lekker uit. En ach, het is gezond, dus houd je vooral niet in!

Goed belegde sandwiches met bijvoorbeeld avocado, een salade van kikkererwten en feta, lasagne, quinoapasta, burrito’s of een stoofschotel met vegetarisch ‘vlees’, dit is maar een kleine greep van de gerechtjes die je bij Bio Bodega kunt bestellen of afhalen (let op: het menu kan variëren). Natuurlijk vind je er ook snacks voor de lekkere trek: muffins, taartjes, lekkere koekjes, noga, bites van SUE, of een hartig kaasplankje. Bestel er een versgeperst sapje, chai thee of biologische koffie bij!

Ook in het minisupermarktje achter de lunchroom zijn de producten veelal biologisch, fairtrade of afkomstig uit de directe omgeving. Haal er lekkere sappen, wijn, biologische koekjes of chocolade. Ook vind je er bijzonder broodbeleg en granola – die je alleen om de mooie verpakking al mee naar huis zou willen nemen – en heel veel soorten pasta!

Het sfeertje en de service zijn heel persoonlijk, waardoor het een beetje voelt alsof je bij een bekende op bezoek bent voor een hapje en een drankje. Bio Bodega is volgens ons een echte hotspot, een ‘must visit’ voor iedere foodie, maar eigenlijk voor iedereen!

Adres: Proveniersstraat 36A
Openingstijden: dinsdag – vrijdag 09.00 – 19.00 | zaterdag 10.00 – 17.00 | zondag 12.00 – 16.00

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door