Ken je dat gevoel? Je loopt altijd langs die ene winkel of passeert dat ene restaurant dagelijks, maar stapt eigenlijk nooit naar binnen? De drukbezochtste plaatsen in de stad verbergen altijd een onbekende parel. En soms is die ene hotspot right in front of you, zoals de Bistrobar.

Gelegen aan de Binnenrotte, gevestigd in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam, vind je hét bruisende hart van de stad. En dan heb ik het niet over de bibliotheek. De Bistrobar zit een beetje verstopt in de Bibliotheek, maar vanuit de Bistrobar heb je toegang tot good food (bistrogerechten met een eigentijdse twist) en het Stadsterras, waar je hét beste uitzicht over de Binnenrotte hebt. De zomer is dan misschien wel voorbij, maar zolang we in de herfst nog kunnen nazomeren is het Stadsterras van de Bistrobar thé place to be.

De Bistrobar is een gezellige hang-out en toegankelijk voor iedereen. En als ik zeg iedereen, dan bedoel ik ook iedereen: of je hier nou luncht tijdens je werkpauze, met familie of vrienden wilt borrelen, in je eentje ongedwongen wilt genieten van lekker eten of studeren, het kan allemaal. Het is hier knus, gezellig, licht en de ruimte is aangekleed met verschillende groentinten en versiert met kleurrijke accenten. 

Het Stadsterras, gelegen op de eerste etage van de Bibliotheek, is te bereiken via de Bistrobar. Het heeft alles wat je zoekt in een terras: comfy zitplaatsen, een prachtig uitzicht (hallo Markthal, Binnenrotte en Laurenskerk) en door de unieke ligging pak je hier op een zonnige dag flink wat zonnestralen. O ja, en dikke bonuspunten voor de palmbomen, loungebank en het vriendelijke personeel.

Oké, let’s talk food. Je vindt hier gerechten die écht thuishoren in een bistrobar. Maar dan met een eigentijdse twist. Zo tilt de rundercarpaccio gerookt op eikenhout de bekende smaken die je gewend bent van carpaccio naar een hoger niveau. Tasty!

En dan de Bistro burger.. Een burger met cheddar, bacon, augurk, ui op een getoast broodje met dikke frieten en truffelmayonaise. Om je vingers bij af te likken! Lekker eten hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar wél vol van smaak – en dat proef je.

De Bistrobar blijft zich ontwikkelen zowel qua uiterlijk als in de keuken. Nu met het herfst/winter seizoen zullen er aangepaste en nieuwe gerechten op de menukaart staan. Genoeg excuus om een (terugkerend) bezoek te brengen om steeds iets nieuws te proberen & te genieten van een uitzicht dat nooit verveelt! 

Adres: Hoogstraat 110
Openingstijden: Maandag 11:00 – 20:00 | Dinsdag – Woensdag 10:00 – 20:00 | Donderdag – Zaterdag 10:00 – 21:00 | Zondag 12:00 – 20:00

Website | Facebook

 

Deel bericht
Geschreven door