Hotspot Rotterdam | Bistrot du Bac

Wanneer je Bistrot du Bac binnenwandelt, waan je je direct in Parijs. De zwart-wit geblokte vloer, de met wit tafellinnen bedekte tafeltjes met Thonet-stoeltjes en de ingelijste affiches aan de muur. Precies zoals in Frankrijk.

Waar je nu een plein vol hotspots vindt, besloot Bistrot du Bac zich vier jaar geleden als één van de eerste te vestigen. Natuurlijk wilden we meer weten over het ontstaan en het concept van du Bac, en gelukkig was daar eigenaar Remco van Lagemaat om ons hier enthousiast over te vertellen. Samen met zijn vrouw Magdalena wilde hij een restaurant openen, maar ze wisten niet direct dat dat er één met een Franse keuken zou moeten zijn. Ook Italiaans is namelijk bij beiden favoriet, maar omdat die markt in Rotterdam al redelijk verzadigd was, gingen ze voor het Franse. 

Hotspot Rotterdam | Bistrot du Bac Hotspot Rotterdam | Bistrot du Bac

De keuken is dus Frans (daarover later meer), maar ook het interieur is totaal geïnspireerd op de bistro’s zoals je die in steden als Parijs vindt. Niet alleen die zwart-wit geblokte vloer, de tafeltjes met Thonet-stoeltjes en de ingelijste affiches aan de muur zorgen voor die Franse vibe, ook de metrotegeltjes en de spiegels aan de muur dragen hier 100% aan bij. Laat je trouwens niet helemaal afschrikken door het wit linnen op tafel, het is absoluut een kwalitatief restaurant, maar zeker niet hoogdravend.

Hotspot Rotterdam | Bistrot du Bac

Bij binnenkomst werden we direct verwend met een glaasje bubbels (een frisparelende Crémant de Bourgogne) en een fles koud water. Een goed begin! En dat zette zich de hele middag voort, want ze hebben een uitgebreide wijnkaart en bij elk gerecht is er wel een passende wijn te vinden. Genieten van een driegangenmenu bestaande uit klassieke Franse gerechten doe je bij deze bistro voor €37,50. Voor een voorgerecht betaal je €13,-, een hoofdgerecht kost €23,- en een nagerecht heb je al voor slechts €7,50. Heel erg betaalbaar toch? En daar krijg je best wel wat voor terug.

Remco, die ook de keuken bestiert, houdt van lekker eten, maar wil wel graag normaal doen. Er staan hele mooie gerechten op de kaart, die dagvers bereid worden met producten uit Frankrijk én van de beste leveranciers van Nederland. En hoewel passie voor lekker eten en ambachtelijke bereidingswijzen in elk detail terug te vinden zijn, is er hier geen plek voor te veel opsmuk. Wij waren reuze benieuwd, dus zochten snel een voorgerecht uit. We hadden de keuze uit zes voorgerechten, zoals – natuurlijk – bloedworst en coquilles, maar wij gingen voor de gebakken eendenlever met marmalade en het eitje gegaard in langoustine bisque met champignons en rivierkreeftjes. De kaart verandert alleen zeer regelmatig, dus de kans is groot dat er nu allerlei ander lekkers te bestellen is. 

Hotspot Rotterdam | Bistrot du Bac Hotspot Rotterdam | Bistrot du Bac

Nadat we dit opgesmuld hadden, was het tijd voor het hoofdgerecht. Hierin hadden we de keuze uit vijf verschillende – watertandende – gerechten, zoals gebakken kalfslever en gekonfijte eendenboutjes. Lekker Frans, maar wij gingen toch voor het gebraden ribstuk met waterkers en geroosterd merg (yum!). Een toetje kon er natuurlijk ook nog wel in, en hoewel de kazen erg aantrekkelijk klonken, gingen we toch voor twee zoete lekkernijen: een warm taartje van pure chocolade én eiwitsoufflé in vanillesaus met gezouten karamel. Man man man, wat een aanrader!

Hotspot Rotterdam | Bistrot du Bac Hotspot Rotterdam | Bistrot du Bac

Misschien nog handig om te vermelden: Bistrot du Bac is van woensdag tot en met zondag geopend voor het diner vanaf 18.00 uur, maar in het weekend kan je er ook terecht voor lunch. Hiervoor is de keuken op zaterdag en zondag ook open van 12.00 tot 16.00 uur. Kom wel op tijd, want het is hier eigenlijk áltijd druk. Reserveren is dus nog slimmer.

Hotspot Rotterdam | Bistrot du Bac

Wij kijken uit naar de zomer, wanneer we kunnen genieten van een heerlijke maaltijd op het terras van du Bac. Want die hebben ze namelijk ook, aan het altijd bruisende Deliplein! Zin in een tripje Parijs of trek in iets lekkers uit de Franse keuken? Ga dan absoluut eens naar deze traditionele Franse bistrot, zoals een echte Parijzenaar!

Adres: Sumatraweg 5
Openingstijden: Woensdag – vrijdag: 18.00 – 22.00 | zaterdag + zondag: 12.00 – 16.00 & 18.00 – 22.00

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door