Boca'sHet is alweer eventjes geleden dat we een bezoekje brachten aan Boca’s, maar het warme ontvangst en de lekkere broodjes van dit bar-restaurant zijn we zeker niet vergeten. We vertellen je graag waarom wij blij zijn dat we Boca’s hebben ontdekt!

Op de foto’s is het restaurant nog volledig in kerstsfeer te zien, maar ook zonder lampjes en kerstballen is het bij Boca’s erg gezellig. Wanneer je binnenkomt zie je aan de rechterkant hoge tafels met een fijne bank, terwijl je aan de linkerkant iets lager zit. Je kunt er ook voor kiezen om plaats te nemen aan de bar of in de loungehoek, waar je kunt wegzakken in zachte kussentjes en uitzicht hebt op de wijnkast. Aan de muur hangen canvas-schilderijen van iconen zoals Brigitte Bardot, ook niet verkeerd om naar te kijken!
Boca'sWe vinden het concept bij Boca’s erg leuk: je krijgt een papieren menukaart waarop je aanvinkt wat je wilt bestellen. Ontbijten kan tot 12.00 uur en daarbij kun je kiezen uit bijvoorbeeld Griekse yoghurt met gedroogde vijgen of mini-croissantjes met beleg. Wij bezochten Boca’s rond lunchtijd – ons favoriete moment van de dag – en gingen voor een soepje vooraf, gevolgd door een plank met verschillende broodjes. We bestelden mosterdsoep met champignons en bosui en pompoensoep met gele curry en kokos. Vervolgens werd ons aangeraden om drie broodjes per persoon te kiezen. Drie broodjes? Dat lijkt een grote bestelling, maar de broodjes zijn kleiner dan je gewend bent dus je kunt er gemakkelijk meerdere op. Een beetje à la tapas, maar dan met belegde broodjes.
Boca'sDe broodjes zijn met verschillende soorten beleg te bestellen, zo kun je kiezen voor zoet, kaas, vlees, vis of vega. Bij zoet kun je denken aan gesmolten witte chocolade met bramencoulis. Of wat denk je van een broodje met hazelnootpasta en gesuikerde amandelen? Kaasliefhebbers kunnen zich genoegen doen aan shropshire blue met balsamicostroop en rucola of queso Iberico met vijgencompote. Eet je liever vlees dan kun je kiezen voor spannende combi’s zoals hotdog met zuurkool en mosterd of hertencarpaccio met hazelnootmayonaise. Op het vismenu staat onder andere carpaccio van coquille met chips van jamon serrano en mayonaise van Piment d’espelette en voor de vegetariërs is er gegrilde pompoen met pesto en walnootpaté met gekonfijte ui. Vooral die laatste is me erg bijgebleven. Volgens het personeel is het een vrij specifieke smaak die je óf erg lekker vindt of helemaal niet, maar ik vond ‘m in ieder geval heerlijk. Klinkt dit je allemaal iets te uitdagend in de oren en ga je liever voor een broodje met oud en vertrouwd Hollands beleg? Maak je geen zorgen, want ook chocoladevlokken, pindakaas en oude boerenkaas prijken op het menu.  
Boca'sOok later op de dag kun je goed terecht bij Boca’s, bijvoorbeeld voor de borrel. Uiteraard kun je een daarbij passende borrelplank bestellen, al hoef je de gekozen gerechtjes dan niet aan te vinken op de kaart, dan onthouden ze die gewoon. Op zonnige dagen is het goed vertoeven op het terrasje op de stoep voor het restaurant. De openingstijden zijn ruim, dus je kunt lekker blijven hangen. Voorafgaande aan ons bezoekje aan Boca’s waren we nog niet echt bekend met dit restaurant, maar we kunnen het nu toch wel een beetje bestempelen als een hidden gem, ook al is de locatie midden op de Mauritsweg eigenlijk helemaal niet zo verstopt. Boca’s is zeker een spot waar we graag nog eens naartoe teruggaan. Ideaal voor de lunch en helemaal hotspot proof voor mensen die moeite hebben met het kiezen van een gerecht van de kaart: hier bestel je gewoon alles wat je lekker vindt!

Adres: Mauritsweg 43
Openingstijden: Maandag t/m donderdag: 10.00 – 01.00 | vrijdag + zaterdag: 10.00 – 02.00 | zondag: 11.00 – 01.00

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door