Brasserie Nieuw Noord

Op kruipafstand van mijn nederige stulpje is recentelijk een nieuwe hotspot geopend. Brasserie Nieuw Noord is een welkome toevoeging aan het assortiment hotspots in Rotterdam Noord!

We arriveren op zondagmiddag klokslag 14.00 uur. Het is bomvol in Brasserie Nieuw Noord. De tent die gerund wordt door vader en dochter is net een maandje open. Alhoewel het pas 14.00 uur is, wordt ons gevraagd of we wellicht zin hebben in een glaasje Crémant de Bourgogne. Tja, waarom niet? Het is immers weekend en ik weet niet wat ik doe. Zoals gezegd een glaasje Crémant de Bourgogne, een soort champagne. Het mag echter niet zo genoemd worden want, je raadt het al: het is niet afkomstig uit de Champagne streek.

Brasserie Nieuw Noord

Terwijl het driegangenmenu in de keuken voor ons wordt geprepareerd, kijken we met grote ogen rond in de brasserie. De azuurblauwe wand ziet er schitterend uit met de spiegels en verlichting die erin verwerkt is en brengt warmte in de grote ruimte. Aan de wand boven het haardvuur hangt een schilderij dat afstamt van de vorige eigenaars en natuurlijk kan de lange bar met mozaïeksteentjes je niet ontgaan. De marmeren eettafeltjes zijn een van mijn favorieten, love it!

Brasserie Nieuw Noord

Tadaaaa, daar is het voorgerecht! We starten met een ceviche van tomaat en geitenkaascrème en een steak tartare klassiek. De steak tartare is vrij heftig als voorgerecht, maar smaakt heerlijk. Mijn tafelgenoot vindt de geitenkaascrème zelfs lekker, terwijl ze daar normaal gesproken van gruwelt. We zijn erg nieuwsgierig naar wat de volgende gang ons gaat brengen. Niet veel later komen we erachter dat het hoofdgerecht ook smullen geblazen is! Voor ons staan geroosterde soorten kroten, een dorade met chilikruiden en een schaaltje patat met beurre noisette en parmezaan. Bij het hoofdgerecht drinken we een rode wijn van Rotterdamse wijnmakers genaamd Panery Rouge Exceptionnel. Wat een verwennerij!

Brasserie Nieuw Noord

Ten slotte, last but not least: het toetje. Mijn favoriete gang. De crêpes Suzette zijn om op te eten zo lekker! Als je je glazuur iets minder aan wilt tasten, dan zijn de soesjes met warme chocoladesaus ook zeker een aanrader.

Voor een lekker ontbijtje, lunch of borrel in Noord is BNN een must-visit. De brasserie heeft een fijne service, is de hele dag geopend en heeft een perfecte ligging. Je moet van goeden huize komen, wil je een reden bedenken om niet langs te gaan bij Brasserie Nieuw Noord!

Adres: Bergweg 80
Openingstijden: elke dag van 10.00 tot 22.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door