HTSTP Café Ter Marsch Rotterdam

Café Ter Marsch is het nieuwe kindje van de Rotterdamse horecaondernemers Pim de Lange en Olaf Oldenburg! Om hun nieuwe zaak aan het kritische publiek te tonen was er een heus diner voor journalisten en gelukkig zijn ze ons niet vergeten.

Het nieuwe Café Ter Marsch zit op Witte de With tegenover het in heel Rotterdam bekende burgerrestaurant. Ben jij net als velen helemaal weg van de burgers van Ter Marsch en spring jij zojuist op de fiets om deze heerlijke burgers in een nieuw entourage te verslinden? Dan moet ik je helaas toch teleur gaan stellen. Je kan ongeveer alles vinden in het nieuwe café, behalve de beroemde burgers. Klinkt misschien teleurstellend, maar het valt om heel veel verschillende redenen erg mee!

HTSTP Café Ter Marsch Rotterdam

De eerste remedie tegen je teleurstelling: het interieur. Het idee was om de oude sfeer van de Witte de With te vangen in het café. Dit gevoel zou, vriendelijk gezegd, een ongepolijste straat met kunst en cultuur moeten zijn. Naar mijn idee hebben ze deze sfeer zeker te pakken. Het interieur is modern met een donker randje, met daarin als grote bliktrekker het gigantische graffiti piece op de muur tegenover de bar. Wat dit kunstwerk extra tof maakt is het feit dat het gemaakt is door de afwasser van de ‘gewone’ Ter Marsch! Als second best is er ook de rotisserie waaraan de prachtige biologische ‘good life’ kippetjes boven de houtskolen draaien.

HTSTP Café Ter Marsch Rotterdam HTSTP Café Ter Marsch Rotterdam

Het concept van Café Ter Marsch is niet in één woord te vangen, maar het idee erachter kan ik zeker waarderen. De correcte verwoording is misschien het beste van alle werelden. Je mag hier in je kloffie aan de bar een gele rakker bestellen, maar je mag ook in je keurige maatpak om een goeie fles wijn vragen. Je kan een klein hapje komen eten of goed uitgebreid dineren. Naar mijn idee is dit iets dat werkt, want hoe vaak komt het voor dat je tijdens de Vrijdagmiddagborrel na biertje nummer twee (of drie) honger begint te ontwikkelen. Je kijkt op de kaart en ziet niets anders dan teleurstelling. Dit gebeurt dus niet bij Café Ter Marsch. De borrelkaart is erg origineel en lekker. Mocht je na biertje nummer vijf of zes toch niet genoeg hebben aan een borrelhapje, dan kan je jezelf gewoon verplaatsen van de bar naar een tafel en een heerlijk kippetje van het spit bestellen. Dan mag je zelf inschatten of het verstandig is om een glaasje water te bestellen of één van de verschillende gin tonics te proeven. Naast de kippen aan het spit is er veel meer lekkers te bestellen, de keuze loopt uiteen van Aziatische steamed buns tot dry aged beef uit New Zeeland. Maar de rijstebrij verdient een speciale vermelding, want wat is die zalig! 

HTSTP Café Ter Marsch Rotterdam

Kort samengevat maakt het dus eigenlijk niet uit wat je van plan bent. Loop gewoon binnen bij Café Ter Marsch, want de kans is groot dat je het hier gewoon kan bestellen (behalve die burgers dan..).

Adres: Witte de Withstraat 81
Openingstijden: zondag – donderdag: 12.00 – 01.00 uur | vrijdag – zaterdag: 12.00 – 02.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Fotografie: Annebel Eppinga

Deel bericht
Geschreven door