Cameretten Festival: drie avonden aanstormend en gevestigd cabarettalent in het Luxor!

Hotspot Rotterdam | Cameretten

Foto: Mark Bolk

Rotterdam is voor het 52e jaar op rij de bakermat van cabaret-carrières. Cameretten Festival komt er weer aan! Uit heel het land komen vele humortalenten naar de Maasstad om de lachers op hun hand te krijgen. Gevestigde namen als Brigitte Kaandorp, Bert Visscher, Hans Teeuwen, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniel Arends namen in het verleden deel aan dit grootste cabaretconcours dat ons landje kent. Maar ook Rotterdammers Richard Groenendijk, Paul de Leeuw, Jandino Asporaat en Patrick Laureij hebben hier hun eerste stappen gezet.

Uit 50 video-audities heeft de jury 20 deelnemers gekozen. In de selectieronde hebben zij vervolgens voor diezelfde jury en een publiek hun kunsten vertoond. Daarvan zijn slechts zes talenten overgebleven die nog kans maken om er met de winst vandoor te gaan. Die eindstrijd kan jij bijwonen!

Hotspot Rotterdam | Cameretten

Foto: Jaap Reedijk

Drie volle avondprogramma’s
Donderdag 23 november en vrijdag 24 november vinden de halve finales plaats in het Oude Luxor. Beide avonden worden afgesloten door veelbelovende gastoptredens van oud-deelnemers Henry van Loon (‘New Kids Nitro’ en ‘Bro’s Before Ho’s’) en Kiki Schippers (‘Spijkers met koppen’). Vrijdagavond maakt de jury bekend welke drie acts er zaterdag 25 november de eindstrijd aangaan om de titel.

Finale
Voor die finale-avond verhuist het spektakel naar het Nieuwe Luxor, waar drie finaleacts ten overstaande van 1500 man zullen strijden om de winst! Het winnen van Cameretten is een keurmerk voor hun verdere carrière. Tijdens het gastoptreden van Sanne Wallis de Vries steekt de jury de koppen bij elkaar, waarna zij bekend maken wie dit jaar er met de winst vandoor gaat. Kortom: een zenuwslopende avond om het aanstormende toptalent van 2017 op hun best te zien!

En jij hebt ook inbreng! De top drie moet namelijk niet alleen de jury overtuigen, er staat ook een publieksprijs op het spel. Je wordt dus niet alleen getrakteerd op 1, 2 of 3 hilarische avonden, maar mag ook zelf een eindoordeel vellen. Zo kan jij altijd, gekscherend, zeggen dat je een heuse bijdrage hebt geleverd aan de carrière van ..

Hotspot Rotterdam | Cameretten

Foto: Jaap Reedijk

Tickets en arrangementen
Voor maar twee tientjes kun je een halve finale bezoeken en voor slechts €34,- beide halve finales. De prijzen voor de finale lopen uiteen van €21,- tot en met €35,-, afhankelijk van de rang. De diehard-cabaretfans krijgen voor €54,- een passe-partout om drie dagen lang de lachspieren te trainen. De niet diehard-fans overigens ook, zolang je maar in het bezit bent van het ticket. ;) Het geheel wordt gepresenteerd door Peter Pannekoek, dus lachverzekerd!

Regel snel je kaarten, dan zie jij de talenten nog voordat de top drie een tour van maar liefst 53 avonden door heel Nederland gaat houden. Cabaretiers before Rotterdam made them cool.

p.s. Wist je dat Cameretten de afgelopen drie zomers ook Comedy Nights in Biergarten heeft georganiseerd? Daar aanschouw je allemaal oud-deelnemers van het Festival. Maar goed, dat duurt weer even. First things first.

Deel bericht
Geschreven door