Hotspot Rotterdam | Ceviche y Maas

Sinds elf maanden zit Ceviche y Maas op de hoek van het Deliplein, omringd door een aantal bekende namen zoals CEO, De Matroos en het Meisje en Deli Bird. Waarom dit Peruaanse restaurant niet net zo bekend is als de naastgelegen restaurants is voor mij een raadsel en daarom wilde ik graag een artikel aan dit mooie plekje wijden.

Het water van de Maas is helaas al een zeer lange tijd niet meer diezelfde kleur als het blauw dat de muren van het restaurant siert. De tinten worden doorgevoerd in de bar. Deze heeft een mooie blauwwitte betegeling, welke prachtig glimt in het (kaars)licht. De houten vloer en de grote raampartij maken het restaurant verder tot een gezellig stukje Peru midden op de Kaap. Uiteraard mag de Peruaanse vlag niet in het interieur ontbreken en deze staat dan ook statig naast de pass van de kleine keuken, vanwaar de lekkerste ceviches het restaurant bereiken. De rest van de details in het restaurant laten zien dat je je op Delistraat 2 even in het buitenland kan wanen. Zelfs op de wc wordt nogmaals duidelijk dat de roots van dit restaurant niet op Katendrecht liggen.

Hotspot Rotterdam | Ceviche y Maas Hotspot Rotterdam | Ceviche y Maas

Nadat ons de tafel is gewezen waar we deze regenachtige avond mogen doorbrengen, wordt er voorgesteld met een pisco sour te beginnen. Hier zeg ik geen nee tegen, want laat dit nu net een van mijn favoriete cocktails zijn. Mocht je de pisco sour nog nooit gedronken hebben, dan is Ceviche y Maas de perfecte locatie om verliefd te worden op dit Peruaanse destillaat van druiven, geschud met limoensap, suikersiroop en eiwit, en vervolgens klassiek afgetopt met amargo chuncho bitters. Ik kan hier nog vier artikelen over volschrijven, maar dit is gewoon in één woord een feestje.

Hotspot Rotterdam | Ceviche y Maas Hotspot Rotterdam | Ceviche y Maas

Over feestjes gesproken, laten we het gaan hebben over het eten. Terwijl fusion food de laatste tijd steeds hipper wordt in Nederland, bestaat deze term in Peru niet eens. De Peruaanse keuken is van oudsher vanuit Europa beïnvloed door de Spanjaarden en later zelfs door de Italianen. Naast Europese invloeden hebben ook Aziatische landen als China en Japan hun steentje bijgedragen aan de rijke culinaire geschiedenis van Peru. Naast al deze buitenlandse invloeden heeft Peru met het Andesgebergte, de Amazone en de kust van de Stille Oceaan zelf een bijzonder rijke diversiteit aan ingrediënten. Oftewel, de Peruaanse keuken is een feestje voor iedereen die graag eens iets nieuws proeft. Deze invloeden van over de hele wereld en die heerlijke ingrediënten zijn dan ook terug te vinden op de kaart bij Ceviche y Maas. In de gerechten die wij aten kwamen we aji amarillo, leche de tigre, sojasaus en pisco tot en met donker bier tegen. 

Mocht je na dit artikel besluiten eens een ceviche te willen proberen, dan raad ik natuurlijk de klassieke ceviche bandera aan om te begrijpen wat een ceviche is. Ben je bekend met de ceviche, probeer dan eens de a la parilla variant. Want uit dit gerechtje blijkt hoeveel skills er in deze kleine keuken gepropt zitten.

Hotspot Rotterdam | Ceviche y Maas Hotspot Rotterdam | Ceviche y Maas

Voor mij was Ceviche y Maas de eerste kennismaking met de Peruaanse keuken en de bijbehorende gastvrijheid. Sindsdien staat een bezoek aan Peru hoog op mijn verlanglijst. Helaas is dit bezoek er nog steeds niet van gekomen en tot die tijd bestel ik hier in Rotterdam maar een ceviche en een pisco aan de Maas, sluit mijn ogen, droom ik even weg en hoor de geluiden van de Amazone.

Adres: Delistraat 2
Openingstijden: Woensdag t/m zondag: 17.30 – 22.00 uur

Website | Facebook

Deel bericht
Geschreven door