Hotspot Rotterdam | Charlie's
Charlie’s is het nieuwe fast casual dining restaurant van Pathé. De bioscoopketen? Jazeker! De ideale plek om na te praten over de film onder het genot van een lekker hapje.

Charlie’s in Rotterdam is het eerste filiaal in Nederland en doet dienst als pilot versie. Bij succes zullen er meer vestigingen in het land bij komen. Wij snappen natuurlijk helemaal dat Rotterdam de perfecte stad is om een nieuw concept te lanceren, in Rotterdam gebéurt ’t nou eenmaal! Charlie’s is nu iets meer dan een maand open en dus werd het tijd voor een bezoekje.

Allereerst even het fast casual dining principe ontleden, want wat houdt het precies in? Heel simpel: je komt binnen, je plaatst je bestelling aan de bar en rekent direct af, vervolgens zoek je een mooi plekje om te zitten en wordt je bestelling even later naar je tafel gebracht. Makkelijk toch?

Hotspot Rotterdam | Charlie's
Je kunt bij Charlie’s terecht voor diner en lunch, en dat laatste is precies wat wij doen. Bij aankomst zijn de grote hoge ramen en het daglicht dat hier mooi doorheen schijnt (voor de Instagrammers onder ons altijd heel fijn) het eerste wat ons opvalt. De ruime lange tafels zijn ideaal voor als je met een grote groep bent, maar je kunt ook plaats nemen aan de tafeltjes voor twee personen of aan de verhoogde tafels met krukken aan het raam. Vooral die laatste plekken zijn ideaal om plaats te nemen, je laptop open te klappen en gebruik te maken van de gratis WiFi. Als je voorbij de bar loopt heb je nog een ruimte die bij het restaurant hoort, met nog meer tafels en een hele fijne ruime bank om te loungen. Niet verkeerd, niet verkeerd!

Hotspot Rotterdam | Charlie's Hotspot Rotterdam | Charlie's
Uiteindelijk nemen we plaats aan één van de lange tafels bij het raam en al gauw brengt kokkin (en manusje van alles) Yanaica onze bestelling bij ons aan tafel. Onze tafel staat vol met flammkuchen in de smaken bacon, serranoham, zalm, mozzarella en nutella, hot dogs met varkensbraadworst met witte kool en rozijnen, kipbraadworst met aioli en grana padano en vegetarische braadworst met aioli en geitenkaas, een club sandwich met bacon, avocado en gerookte kip, een zalm sandwich met roomkaas en een geitenkaas met vijgen-sandwich en proberen we ook nog de pomodorisoep en de pompoensoep. Hoe we dit allemaal op hebben gekregen weten we zelf ook niet, maar het smaakte allemaal heerlijk. Vooral de flammkuchen zijn echt een aanrader. Dit Duitse gerecht lijkt sterk op een pizza, maar heeft een dunnere bodem en is wat frisser van smaak doordat het in tegenstelling tot pizza geen tomatensaus als bodem heeft. Vooralsnog vind je de flammkuchen nog niet zomaar overal in Rotterdam, dus dat is sowieso al een reden om naar Charlie’s te gaan.

Hotspot Rotterdam | Charlie's Hotspot Rotterdam | Charlie's
Het Rotterdamse karakter is vooral op de drankenkaart sterk aanwezig. De koffie is van Heilige Boontjes, het bier van Kaapse Brouwers en Loopuyt is er voor de gin tonic-liefhebbers. En daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee.
Hotspot Rotterdam | Charlie's

We proppen ons nog even lekker vol met het heerlijke eten en lopen daarna vanuit Charlie’s binnendoor, rechtstreeks naar de bioscoop om een filmpje te pakken.

Adres: Schouwburgplein 101
Openingstijden: Zondag t/m Donderdag: 10.00 – 23.00 uur | Vrijdag & Zaterdag: 10.00 – 00.00 uur

Website | Facebook


Deel bericht
Geschreven door