Hotspot Rotterdam | Chung

Van heinde en verre komen mensen naar Chung voor zijn beroemde pekingeend. Toch is dit restaurant – ook nog eens te vinden in hartje centrum – een van de best bewaarde geheimen van Rotterdam. Zonde! Want met zijn fenomenale pekingeend en verrassende smaakcombinaties hoort Chung bovenaan de wishlist van iedere foodie te staan.

Centrum Rotterdam dus, maar waar dan? Chung zit verstopt tussen het politiebureau, het stadhuis en de Meent. Ook al zijn de drukste straten van Rotterdam om de hoek, je hebt hier niet door dat je in het drukke stadscentrum zit. Het restaurant zit op het water van het Delftseveer en is een oase van rust. Het grote terras is de reden dat de gelijknamige eigenaar van het restaurant in 2011 op deze locatie neerstreek. En terecht! Het terras op het water is een heerlijk rustige plek, waar je vanaf een afstandje de drukte op de Meent kan gadeslaan.

Hotspot Rotterdam | Chung

Het restaurant heeft klassieke tafels en moderne inrichting. Het lijkt alsof de meeste gasten hier thuis zijn. Bij binnenkomst worden veel mensen door het personeel herkend en hartelijk begroet. Het innemende personeel maakt gedurende de avond met vrijwel iedereen een praatje en vertelt ondertussen met bijzonder veel kennis en vol enthousiasme over de geserveerde wijnen en de bijzondere gerechten.

Hotspot Rotterdam | Chung

Want de bijzondere gerechten van Chung, dat is waarvoor iedereen komt! Chung is een Chinees-Aziatisch restaurant, maar vergeet de loempia’s en nasi maar, want bij Chung heeft alles een bijzondere en vaak Europese twist. Zo maken de chefs van Chung niet alleen gebruik van Aziatische, maar vooral van westerse kookstijlen. Geen wok op hoog vuur dus, maar bijvoorbeeld courgette uit de green egg en langzaam gegaard kalfsvlees. En dat allemaal zelfgemaakt en zelfbedacht, want geen enkel gerecht zal je in een kookboek tegenkomen, zo verzekert eigenaar Chung ons.

Hotspot Rotterdam | Chung

Chung is zelf verantwoordelijk voor de unieke gerechten in zijn restaurant, want hij doet niets liever dan de keuken induiken om te experimenteren met nieuwe smaakcombinaties en bijzondere producten. Zo kregen wij een puree van paarse (!) bloemkool bij een van de gerechten. Niet alleen heerlijk, maar ook prachtig om te zien.

Want prachtig zijn de gerechten ook nog eens allemaal! De presentatie van de borden doet erg westers en klassiek Frans aan. Chung vertelt ons dat in de Aziatische keuken de inhoud van de wok doorgaans zonder enige aandacht voor presentatie op een bord beland, maar dat hij zijn gerechten graag mooi serveert. Frans opgemaakte borden met mooie kleuraccenten dus, want het oog wil ook wat.

Hotspot Rotterdam | Chung

Hotspot Rotterdam | Chung

De smaakcombinaties bij Chung zijn ook een perfecte mix van Aziatisch en Europees. Zo ging de gelukzalige glimlach niet meer van ons gezicht na het eten van een gerecht met pastinaakpuree, rode curry en kalfsvlees met gembersalsa. Dit klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar na het eten hiervan vroegen wij ons direct af waarom niet ieder restaurant dit hemels gerecht serveert.

En wat dacht je van de combinatie van zeewier en chocola? Zalig! Als nagerecht kregen we onder andere oreo-champagnecheesecake – ja, dat is net zo hemels als het klinkt! – strawberrycheesecakeijs met gembercrumble, kokospudding en home-made zeewierchocola geserveerd. De chefs van Chung maken de chocola van zeewier en sesam (en daarbij de gebruikelijke chocolade-ingrediënten). Dit gebeurt in een vacumeermachine, waardoor de chocola net als een Bros heerlijk luchtig is. Een meesterwerkje op zich!

Hotspot Rotterdam | Chung

Maar terug naar het begin: hoe zit het met die beroemde pekingeend van Chung? De pekingeend is dé publiekstrekker van het restaurant. Eigenaar Chung vertelt ons dat het geheim van zijn eend is dat deze rosé blijft. Eend heeft – overigens net als veel vissoorten – een specifieke temperatuur waarboven de eiwitten in het vlees wit uitslaan. De eend wordt dan wat taai en ietsje droog. De truc voor de perfecte eend is daarom om deze langzaam en net onder deze temperatuur van 62 ºC te garen. Het resultaat is overheerlijk!

Hotspot Rotterdam | Chung

Hotspot Rotterdam | Chung

Uit iedere pekingeendborst kunnen twaalf flensjes voor pekingeendpannenkoekjes worden gesneden en wij hadden het geluk deze Aziatische klassieker geserveerd te krijgen. De eend wordt aan je tafel aangesneden en de pannenkoekjes worden à la minute voor je bereid. De pekingeendpannenkoekjes zelf zijn al om stil van te worden, maar deze presentatie maakt het echt helemaal af.

En de rest van de eend? Die wordt gebruikt in talloze andere pekingeendgerechten, waaronder een soort pekingeendbitterbal. Voor de echte liefhebber biedt Chung zelfs een compleet pekingeendmenu!

Hotspot Rotterdam | Chung

Met een lekker vol buikje verlieten wij aan het eind van de avond het restaurant. Over de heerlijke en unieke gerechten raakten we maar niet uitgepraat. Ja, deze hotspot verdient echt een plaatsje bovenaan je food wishlist!

Adres: Noordmolenwerf 171
Openingstijden: Maandag: 12:00 – 22:30 uur | Woensdag – Vrijdag: 12:00 – 22:30 uur | Zaterdag – Zondag: 16:30 – 22:30 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door