Hotspot Rotterdam | Cinta Coffee

Bij binnenkomst van de winkel INCONCEPT leidt de geur van koffie en kruiden mij de trap op. Linksboven zit het gezellige Cinta Coffee verstopt, een knusse koffiecorner met Indonesische twist.

Guido Leurs is de trotse eigenaar van Cinta Coffee in de pop-up store INCONCEPT op de Coolsingel. De van Indonesië afkomstige ondernemer mag sinds 19 juli dit jaar zijn passie voor eten en drinken delen middels de koffiezaak, waar dus niet enkel koffie wordt aangeboden. Cinta serveert ook lunchgerechten en ander lekkers. Denk hierbij aan muffins, brownies en vegancakes. En als hij wat meer tijd over heeft, voornamelijk in het weekend, bakt Guido ook nog graag zelf blauwe bessentaart of Oreo-cakes voor in de zaak. 

Hotspot Rotterdam | Cinta CoffeeHotspot Rotterdam | Cinta Coffee

Naast de “normale” koffiesnacks kun je dus ook Indonesische lekkernijen vinden bij Cinta Coffee. Zo zijn er eens in de zoveel tijd spekkoek, spongecake en lemper met Indonesische kip te verkrijgen. Standaard staan er noodles op het lunchmenu, die nog elke dag wordt gemaakt naar het recept van de familie Leurs. Eten en drinken is een belangrijk aspect in het leven van de familie. De naam past daarom perfect bij deze zaak, Cinta betekent namelijk liefde voor of houden van in het Indonesisch. Cinta Coffee betekent dus letterlijk koffieliefhebber en die passie voor koffie (én eten) is duidelijk te merken.

Hotspot Rotterdam | Cinta Coffee

Zo wordt de koffie op een speciale manier gemaakt. Deze techniek heet Kopi Tubruk, een Indonesische manier van koffiezetten. Tubruk staat voor de botsing tussen de koffie en het water. Door deze techniek wordt de koffie romiger en dus lekkerder. Maar er wordt niet zomaar koffie gebruikt, Cinta mag namelijk als enige in heel Nederland koffiebonen gebruiken en verkopen van Brandzaak.

Hotspot Rotterdam | Cinta CoffeeHotspot Rotterdam | Cinta Coffee

De liefde voor het delen van cultuur is niks nieuws voor Guido. Voordat hij Cinta dit jaar opende, hield hij zich al bezig met een Engelstalige blog. Ook heeft hij dit jaar de eerste Engelstalige reisgids van Rotterdam uitgebracht, waarbij hij alles zelf heeft geschreven, gefotografeerd, en gepubliceerd. “Ik wil de passie en liefde van Rotterdam delen met iedereen”, zo zegt Guido zelf over zijn drukke leven. En dat gaat hem goed af. De mix van Rotterdam en Indonesië is duidelijk te merken bij Cinta Coffee. De gezelligheid van de twee culturen komt hier samen. De twee grote houten tafels nodigen je uit om met elkaar te eten als een familie. Of je kunt lekker op de bank zitten om met vrienden te kletsen. Er staat ook een schaakbord op één van de tafels, dus je hoeft je niet te vervelen. Er is genoeg te doen bij deze culturele koffiebar.

Hotspot Rotterdam | Cinta CoffeeHotspot Rotterdam | Cinta Coffee

Ondertussen zijn ze druk bezig met het organiseren van meerdere events. Zo wordt er in samenwerking met de winkel INCONCEPT rond de kerstdagen warme drank uitgedeeld aan mensen die onder de armoedegrens leven. Voor €1,50 kun je als klant een kopje koffie doneren en mag je een berichtje schrijven op een sticker voor de bekers. Een mooi en warm initiatief dat weergeeft hoe belangrijk het voor Cinta Coffee is om passie en liefde te delen. Dit heeft Guido trouwens meegekregen van zijn moeder die hield van reizen, culturen en eten. Merkbaar is hoe de ondernemer vol bewondering praat over zijn moeder. Maar ook over alles wat nog gepland staat voor de coffeecorner. De passie en liefde voor cultuur, Rotterdam, Indonesië en eten is duidelijk overgesprongen van moeder op zoon.

Hotspot Rotterdam | Cinta CoffeeHotspot Rotterdam | Cinta Coffee

Terwijl ik geniet van mijn soja cappuccino, vertelt Guido over de nieuwe thee. Er zijn nu drie nieuwe verse smaken toegevoegd aan het menu. Deze bevatten enkel verse producten, die pas worden bereid na bestelling. Opvallend is hoe één van deze smaken de ingrediënten van spekkoek bevat. Daar is weer die Indonesische twist. En Cinta blijft uitbreiden, vertelt de ondernemer. Er is nu een tosti op het menu bijgekomen, sinds vandaag is er ook een slow juicer (waar dus volop mee wordt geëxperimenteerd en ik mocht even proeven!) en vanaf deze week wordt er ook soep gereserveerd.

Hotspot Rotterdam | Cinta CoffeeHotspot Rotterdam | Cinta Coffee

Drukke tijden staan op het menu (pun intended), mede daarom is er onlangs een parttimer aangenomen om de ondernemer te helpen in de gezellige koffiezaak. Ik drink mijn soja cappuccino nog even op en geniet van de ongeremde sfeer. Omringd door natuurlijke materialen, Indonesische invloeden (zoals de kaart van Indonesië bij de counter), lekker eten en zeer goede koffie. Oh, laat ik vooral de gezelligheid niet vergeten! Ik ben in ieder geval benieuwd waar Cinta Coffee nog meer mee gaat komen, want ik ben nu al niet weg te slaan bij deze heerlijk gezellige Rotterdamse/Indonesische place to be.

Adres: Coolsingel 83 (eerste verdieping INCONCEPT)
Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 tot 17.30 uur | zondag: 12.00 – 17.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door