Hotspot Rotterdam | citizenM

Vorige week gingen we nog op staycation in Hotel Stroom, deze week zochten we een andere mooie plek voor een nachtje weg in eigen stad. En dan klinkt een hotel met de slogan affordable luxury for the people ons goed in de oren.

We hebben het over het citizenM. Het eerste hotel opende in 2008 in Amsterdam (jawel, het concept is van Nederlandse origine!), waarna er al snel internationale vestigingen opende in Glasgow, Londen, New York en Parijs. De Rotterdamse locatie liet nog even op zich wachten, maar vanaf 2013 kunnen we terecht in dit zeer fijne hotel, vlakbij station Blaak en de kubuswoningen én met uitzicht op de Oude Haven.

Hotspot Rotterdam | citizenM

We stonden klokslag incheck-tijd, dat is om 2 uur, op de stoep. We wilden natuurlijk zo lang mogelijk van onze korte vakantie genieten. Bij binnenkomst lopen we tegen een boom (binnen, ja!) en een grote houten wenteltrap aan. Hoewel het er meteen fantastisch uitziet, leek dit ons met bagage toch iets te veel van het goede, maar gelukkig is er ook een lift aanwezig om je naar de eerste verdieping te brengen. Inchecken heb je hier vervolgens binnen een paar seconden gedaan, want dat gaat – heel modern – via een schermpje. Mocht je hier niet zo goed mee zijn, staat er gelukkig altijd wel iemand van het personeel paraat om je te helpen én je a pleasant stay te wensen. Bijna iedereen die er rondloopt spreekt namelijk Engels, maar dat helpt op zich wel goed mee aan je vakantiegevoel. Het schermpje liet ons kiezen uit een kamer op een low of high floor en die keuze was snel gemaakt. “A high floor is always better!” Dus begaven we ons naar de vierde verdieping. 

Hotspot Rotterdam | citizenM Hotspot Rotterdam | citizenM

Het kamertje is zo’n 14mgroot, maar niks te klagen hoor. Iedere centimeter wordt goed benut en het is van alle gemakken voorzien (behalve van een mini-bar, maar daar heb je canteenM voor). En mis je iets? Dan bel je gewoon even met een ambassador die je direct te hulp schiet. Een groot deel van de kamer wordt bezet door het bed, want ze zijn allen voorzien van een XL king-size en supercomfortabele versie. Als je met z’n tweeën in bed ligt, raak je elkaar bijna kwijt. Echt, zo groot. De sfeer in de kamer kan je gemakkelijk aanpassen met een iPad, oftewel MoodPad: de sterkte en kleuren van het licht, de warmte, de muziek, de zonwering. You name it. Ook kan je via dit systeempje kiezen uit allerlei gratis films en hoef je je hotelkamer dus eigenlijk niet meer te verlaten (hebben we dan ook niet gedaan). En natuurlijk mag ik de regendouche niet vergeten te vermelden! Kan je fijn die jetlag (of sleur) van je afspoelen.

Hotspot Rotterdam | citizenM

Na een goed nachtje slapen én een kussengevecht (dat moest wel, met deze kussens!) was het tijd voor een stevig ontbijt. Daarvoor moesten we voor de uitcheck-tijd (11 uur) bij de ontbijtbar van het hotel, canteenM, zijn. Deze kantine bevindt zich op de eerste verdieping, wat ook zeker de meest bruisende verdieping van het pand is. Wat betreft het ontbijt is er voor iedereen wel iets lekkers te vinden: verschillende soorten broodjes, croissants, hartig én zoet beleg, yoghurtjes, granola en vers fruit. Natuurlijk daarnaast een kopje Giraffe koffie om goed wakker te worden én een glas verse jus. Wij waren voldaan. canteenM is trouwens 24/7 geopend, zodat iedereen er terecht kan, in welke tijdzone je je ook begeeft. En naast de eerdergenoemde ontbijtjes kan je ook kiezen voor gebak, sushi, sandwiches en warme gerechten. Wil je daar een biertje van de tap, champagne of goed gemixte cocktail bij drinken? Dan kan dat hier ook!

Hotspot Rotterdam | citizenM Hotspot Rotterdam | citizenM 

Op dezelfde verdieping vind je ook de Living Room. De kamers zelf zijn puur gericht op het slapen, dus overdag kan je prima in dit gedeelte van het hotel vertoeven. Er zijn een aantal verschillende hoekjes, voor verschillende activiteiten. Plof neer in één van de banken of bij de open haard na een lange dag door de stad slenteren of krijg wat werk gedaan achter een iMac. Wij hadden een drukke dag, dus gingen voor het tweede. Echt een heerlijke werkplek in een gezellige, huiselijke leefruimte. En je kan er ook nog eens gratis printen (erg fijn!).

Hotspot Rotterdam | citizenM

En dan hebben we het nog niet eens over het interieur gehad. Pluspunt 1: veel hoge ramen, die zorgen voor veel lichtinval en een prachtig uitzicht over de Oude Haven, het Witte Huis en de Willemsbrug. Pluspunt 2: verschillende stijlen, die toch heel erg goed bij elkaar lijken te passen. Pluspunt 3: kasten vol met boeken en kunst, waar je urenlang naar kunt kijken. Pluspunt 4: wat mij betreft één van de leukste dingen, er wordt veel met humor gedaan. Je vindt er overal grappige en speelse teksten. Zo staat er op de bar bijvoorbeeld een pot pinda’s met de tekst: Free nuts to practise the world’s smallest juggling routine. Mooi toch?

Dus, mocht je wel eens zin hebben in een staycation of wordt het de hoogste tijd dat je Rotterdam een bezoekje brengt? Dan is de luxe van het citizenM absoluut een aanrader en ook nog eens zeer goed betaalbaar. Have a nice trip!

Adres: Gelderseplein 50

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door