Het ss Rotterdam is een indrukwekkende hotspot aan de Maas met maar liefst twee restaurants. Tijd voor een bezoekje aan de Club Room: de culinaire huiskamer van dit voormalige cruiseschip aan de Katendrechtse kade.

Het is een zwoele zomeravond als ik aan boord stap van het ss Rotterdam. Dit voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn voer jarenlang als lijndienst tussen Rotterdam en New York en functioneerde zelfs een poos als cruiseschip. Jarenlang heeft ze in de haven van Freeport in de Bahamas gelegen. Anno 2017 is het schip – met 15 dekken, 254 hotelkamers, een Ocean Bar en terras op het achterdek – niet meer uit Katendrecht weg te denken. Hier moet je natuurlijk een keer gegeten hebben!

Hotspot Rotterdam | Club Room

Iedere verdieping van het schip heeft een eigen stijl en interieur. Wanneer ik de Club Room binnenwandel, krijg ik direct een gevoel van nostalgie. Dit fine dining restaurant diende oorspronkelijk als rookkamer voor de toeristenklasse. De openhaard met kunstvuur zorgde voor een gezellige sfeer tijdens de overtocht van acht dagen. In de jaren tachtig werd de kamer omgebouwd tot casino. De speelautomaten en roulettetafels zijn inmiddels ingeruild voor een open keuken en dinertafels.

Hotspot Rotterdam | Club Room

Het glaasjes bubbels aan tafel zorgt gelijk voor een warm welkom. Dit belooft een fijne avond te worden! Ik laat me verrassen door een menu van de keukenbrigade, onder leiding van chef Pascal Troost. De gerechten zijn met aandacht bereid en worden begeleid door passende wijnen, samengesteld door de Maître-sommelier Alfred van der Toolen. Ik kan niet wachten…

Hotspot Rotterdam | Club Room

De heerlijke amuse die ik krijg voorgeschoteld, smaakt naar meer. Mijn wens wordt al snel vervuld door een voorgerecht van huisgerookte zalm met bavarois en mierikswortel, versierd met foreleitjes. Onze gastvrouw neemt ons eerst mee naar Phalz (Duitsland) met een knisperende, droge Riesling met een tintje groene appel en citrusvrucht. Na het voorgerecht volgt gebakken tongfilet met een Marokkaans tintje en een glas tropische, witte Albariño wijn uit Galicië (Spanje). Het smaakt me allemaal goed, kan ik je vertellen.

Hotspot Rotterdam | Club Room

Hotspot Rotterdam | Club Room

Voor het hoofdgerecht reizen we verder naar Californië met een overheerlijke, kruidige en fruitige Zinfandel. Mijn absolute favoriet van de avond en een fijne combinatie met de gegrilde runderbavette. Het diner eindigt met een luchtige cremeux van yoghurt met structuren van mango en een glaasje Blue Moscatel uit La Mancha (Spanje). Ik heb genoten van deze culinaire avond en werp nog een laatste blik op de skyline vanaf het achterdek – mét zwembad – voordat ik weer op de fiets naar huis spring.

Ben je op zoek naar een bijzondere locatie voor een uitgebreid diner? Keep Club Room in mind. Sluit je avond af met een wandeling over het schip en je waant je even in de jaren ’50. Wegdromen gegarandeerd!

Adres: 3e Katendrechtse Hoofd 25
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag 18.00 – 00.00 uur (keuken open tot 22.00 uur)

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door