Hotspot Rotterdam | Collectiv. by Swan

Ook jij hebt ongetwijfeld menig zondag gespendeerd aan het struinen langs de kraampjes op de Swan Market, op zoek naar leuke items of heel veel lekker eten. Goed nieuws, je hoeft hiervoor namelijk niet meer uit te kijken naar de eerstvolgende editie van je favoriete markt, maar kunt nu gewoon élke dag binnenwandelen bij Collectiv. by Swan in de Witte de Withstraat!

De naam zegt het al; deze toffe winkel is een collectief. Het is een verzamelplek voor makers, ontwerpers en creatieve inkopers. Het grootste gedeelte van de merken en producten dat je hier vindt, heb je eerder al eens voorbij kunnen zien komen op de Swan Market. Collectiv. by Swan had al een vestiging in Den Haag en sinds juli is deze tweede vestiging in Rotterdam geopend, daar zijn wij heel blij mee natuurlijk! 

Hotspot Rotterdam | Collectiv. by Swan

Meer dan twintig ondernemers werken hier samen. Al deze ondernemers dragen hun steentje bij aan de invulling van het assortiment, de styling én het runnen van de shop. Dit alles onder het toeziend oog van Esme de Smit, initiatiefneemster van de Swan Market en dit collectief. Momenteel is Esme ook zelf nog regelmatig in de winkel te vinden, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat Collectiv. wordt gerund door de ondernemers die hier hun merken presenteren. Hartstikke leuk, want zij kunnen jou natuurlijk het best adviseren en helpen met je aankoop. 

Hotspot Rotterdam | Collectiv. by Swan

Vanaf de stoep krijg je al een flinke sneak peak, want door het grote raam – waarop in mooie krijtletters de winkelnaam is geschilderd – krijg je al een goed beeld van wat er binnen allemaal te koop is. Wanneer je binnenstapt bij Collectiv. weet je niet waar je moet beginnen; er is zoveel moois te zien! En, behalve de begane grond is er ook nog een ruime benedenverdieping waar je je shopping experience kunt voortzetten. De kans is héél erg groot dat je hier niet met lege handen de deur uit loopt. 

Hotspot Rotterdam | Collectiv. by SwanHotspot Rotterdam | Collectiv. by Swan
Zoals eerder genoemd zijn meer dan twintig ondernemers en creatievelingen gezamenlijk verantwoordelijk voor alles wat hier in de winkel te zien en te koop is. Het assortiment is reuze uitgebreid en is niet gericht op specifieke productgroepen. Wél vind je hier veel producten van Rotterdamse komaf en items die met uiterste zorgvuldigheid met de hand zijn gemaakt of bewerkt. Je vindt hier bijvoorbeeld minimalistische zilveren sieraden van het Rotterdamse Bob & Bill, kaarten met grappige teksten van Mijnkaartenhuisje en elegante lederen etuis van Willemijn van Dijk, waar je heel handig al je pasjes, sleutels of make-up spulletjes in kwijt kunt.

Ook vindt je hier veel groene plantjes én spulletjes om je planten thuis mooi in te presenteren, zoals toffe gehaakte plafondhangers of mondgeblazen glazen kunstwerkjes om een bloemetje mee aan de muur te kunnen hangen, dat is weer eens iets anders! Verder vind je er handgemaakte tassen, kinderkleding en sierkussentjes, grappige tegeltjes van Gekkiggeit en nog véél meer sieraden, bijvoorbeeld van Juulry, en hippe zonnebrillen van Hello Sunnies. 

Hotspot Rotterdam | Collectiv. by SwanHotspot Rotterdam | Collectiv. by Swan

Shoppen maakt hongerig, maar ook daar is rekening mee gehouden. Gelukkig maar, want we lopen niet graag rond met knorrende maagjes. Je kunt je trek stillen met burgers  van Per’s Deli, waar je, volgens eigen zeggen, de op een na lekkerste burgers van de stad kunt eten. “De op een na lekkerste? Waar eet je dan de allerlekkerste?”, vroegen wij ons af.. Bij Per’s andere deli in de om de hoek gelegen Tiki Bar, luidde het antwoord. Bij je burger of broodje bestel je een lekkere shake of flesje Champi limonadegazeuse. 

Hotspot Rotterdam | Collectiv. by Swan

Collectiv. by Swan is een winkel waar je rustig de tijd moet nemen om op je gemakje rond te snuffelen. Er is veel te zien, misschien wel te veel om alles in één keer goed in je op te nemen. Des te meer reden om hier nog eens vaker terug te komen. En, wie weet is er dan alweer wat moois aan de collectie toegevoegd! 

Adres: Witte de Withstraat 30
Openingstijden: Maandag: 13.00 – 18.00 uur | dinsdag t/m donderdag & zaterdag: 10.00 – 18.00 uur | vrijdag: 10.00 – 21.00 uur | zondag: 13.00 – 17.00 uur

Deel bericht
Geschreven door