PLEK Nieuwe Binnenweg conceptstore ingangConceptstore, een term waar je nekharen misschien wel een beetje van overeind gaan staan. Volledig te wijten aan de vele winkels die afgelopen tijd zichzelf dit label hebben aangehangen. Omdat ze toevallig een aantal ‘bijzondere’ producten verkopen, maar bovenal; omdat het zo lekker hip klinkt. HTSPT Rotterdam nam een kijkje bij PLEK, een prachtige conceptstore die deze naam wél meer dan waard is. 

PLEK is een echt familiebedrijf. Eerder opende de familie Boerma al hun eerste conceptstore in een winkelstraat in Deventer. Bij het zoeken naar een locatie voor nóg een PLEK in Nederland, viel hun oog op Rotterdam. Boffen wij even! De tweede vestiging van PLEK is – te midden van de vele fijne plekjes in deze straat – neergestreken in een groot pand op de Nieuwe Binnenweg.

PLEK Conceptstore

Bij binnenkomst word je direct meegetrokken in de wereld van PLEK; geheel door de familie gecreëerd. PLEK voelt als een warme deken. Het is een winkel waar je uren rond wilt dwalen en je je (creatieve) batterij even flink kunt opladen. En dit heeft echt niet alleen te maken met het knappe interieur en het mooie assortiment. Minstens zo belangrijk is de aanwezigheid van mede-eigenaar Hidde en het personeel. De store is een mengelmoes van vintage en nieuw, retro en modern en industrieel en landelijk. Dit klinkt misschien als een puinhoop, maar dat is het absoluut niet. Gezellig rommelig, dat is het er wel. PLEK nodigt uit om in te leven, en dat is dan ook precies wat hier wordt gedaan.

PLEK lifestyle

Mannen- en vrouwenkleding, (woon)accessoires en lifestyleproducten; op een enkele hippe uitspatting na is alles wat je bij PLEK tegenkomt niet aan trends onderhevig. Niet alleen omdat ze dus voornamelijk tijdloze items verkopen, maar ook omdat er alleen dingen worden verkocht waar ze zelf volledig achter staan. Naast een goede look speelt hierbij ook de kwaliteit een belangrijke rol. Zo kun je er onder andere terecht voor regenjassen van RAINS, schapenvacht-wijnkoelers van Kywie, Nordic servies van Broste Copenhagen, prettige basics van Bellerose en horloges van Renard.

PLEK conceptstore overhemden

Naast shoppen en inspiratie opdoen, biedt de Deli van PLEK ook nog eens de mogelijkheid tot het doen van een koffietje of theetje. En een fijn vooruitzicht: er zijn plannen voor een terrasvlonder voor de deur én voor het schenken van een glaasje. Voor mij, als fanatiek online shopper, geldt trouwens nog: voor PLEK verlaat ik maar al te graag mijn luie stoel. Geen webshop die hier tegenop kan.

PLEK conceptstore accesoires

Adres: Nieuwe Binnenweg 178
Openingstijden: Dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag 10.00 – 18.00, vrijdag 10.00 – 20.30, zondag 12.00 – 17.00

Website | Instagram | Facebook 

Deel bericht
Geschreven door